Rusia poate face mai mult în lupta împotriva corupţiei (Consiliul Europei)

Publicat:

Organul anticorupţie al Consiliului Europei (CoE) a cerut marţi Rusiei să realizeze “progrese concrete” în lupta sa împotriva corupţiei parlamentarilor, judecătorilor şi procurorilor, relatează AFP, scrie agerpres.

“Rusia a pus în operă mai multe recomandări privind prevenirea corupţiei în rândul parlamentarilor, judecătorilor şi procurorilor” formulate de Grupul statelor împotriva corupţiei (GRECO) “însă sunt necesare progrese suplimentare”, subliniază acest organ într-un raport publicat la finalul celui de al patrulea ciclu de evaluare.


Citește și : Trump a declarat că va graţia marţi o persoană ‘foarte, foarte importantă’

Potrivit GRECO, “Federaţia Rusă a pus în aplicare sau a tratat de manieră satisfăcătoare nouă dintre cele douăzeci şi două de recomandări” pe care acesta le-a formulat. Dintre celelalte, nouă au fost puse în aplicare parţial, iar patru deloc, precizează GRECO.

Evocându-i pe parlamentari, judecători sau procurori, “GRECO notează că unele progrese au fost realizate”, enumerând totuşi puncte perfectibile.

“Transparenţa procesului legislativ trebuie să fie consolidată şi consultările publice privind proiectele de lege trebuie să devină regula generală şi nu o opţiune”, a subliniat el.

GRECO deplânge, de asemenea, printre numeroase alte puncte, faptul că puterea executivă rusă păstrează “propriul său control asupra declaraţiilor de patrimoniu ale parlamentarilor, ceea ce rămâne preocupant pe planul separării puterilor”.

Citește și : Numărul total de cazuri de COVID-19 depăşeşte 250.000 în Turcia

GRECO face apel la Moscova să realizeze noi “progrese concrete (…) pentru a ajunge la un nivel acceptabil de aplicare a recomandărilor în cursul viitoarelor 18 luni”.

Reunind cele 47 de state membre ale CoE, precum şi Belarus, Kazahstan şi SUA, GRECO a fost creat în 1999 pentru a ameliora capacitatea membrilor săi de a lupta împotriva corupţiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tehnologiile moderne în crearea monedelor comemorative, discutate la Monetăria Statului din România

Tehnologiile moderne în crearea monedelor comemorative, discutate la Monetăria Statului din România Procesele tehnice și tehnologiile moderne utilizate în crearea monedelor comemorative au fost discutate...

A cucerit Everestul de 10 ori, dar a scăpat greu de o căsnicie abuzivă cu un român: Povestea uluitoare a alpinistei Lhakpa Sherpa

A cucerit Everestul de 10 ori, dar a scăpat greu de o căsnicie abuzivă cu un român: Povestea uluitoare a alpinistei Lhakpa Sherpa Lhakpa Sherpa...

Barcelona va majora taxa turistică la 4 euro pe noapte

Barcelona va majora taxa turistică la 4 euro pe noapte Consiliul Local al Barcelonei a aprobat majorarea taxei turistice de la 3,25 euro la 4...

O sportivă de 19 ani, OUT de la Paris, după ce a fost lovită de o mașină la un antrenament

O sportivă de 19 ani, OUT de la Paris, după ce a fost lovită de o mașină la un antrenament În ziua ceremoniei de deschidere...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.