Rusia : Polemică în mediul online după lansarea unui sortiment de ulei de floarea soarelui sub denumirea de “Noviciok”

Publicat:

O polemică s-a declanşat pe segmentul de internet rusesc după ce un producător din regiunea Ulianovsk (Volga) a lansat pe piaţă un nou sortiment de ulei de floarea soarelui sub denumirea de “Noviciok” şi pe a cărui etichetă sunt trecute iniţialele “KGB” şi emblema temutei poliţii politice sovietice, precum şi sloganul “Produse pentru o viaţă îndelungată”, potrivit publicaţiei Vzgliad, conform agerpres.

Producătorul cunoscut sub brandul “FermaEcoYakuşev” a decis să dea o lovitură de marketing la târgul de produse agricole, care s-a deschis vineri la Ulianovsk, dar se pare că a făcut un calcul greşit.


Citește și : ICAN: Politicile nucleare ale SUA şi Rusiei, la fel de periculoase precum cea a Coreei de Nord

“Noviciok” este denumirea unei substanţe toxice – de concepţie sovietică – despre care autorităţile britanice au spus că a fost utilizată în cazul otrăvirii la 4 martie a fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia Iulia pe teritoriul britanic. De altfel, Marea Britanie atribuie Rusiei responsabilitatea pentru acest caz, deşi Moscova neagă.

Însuşi omul de afaceri a recunoscut că s-a gândit să-şi numească astfel noul sortiment de ulei după ce a auzit cu regularitate la televizor menţionându-se denumirea agentului neurotoxic cu care au fost otrăviţi cei doi Skripal şi a crezut că va da lovitura.

Deşi a lansat noul sortiment de ulei într-o ediţie limitată, producătorul din Ulianovsk speră acum să poată să-şi vândă marfa şi asigură cumpărătorii că uleiul său este ecologic, un produs curat şi sigur.

Internauţii ruşi nu au gustat, se pare, ingeniozitatea sa. “Trebuie să ne aşteptăm ca următorul produs să fie băutura răcoritoare ‘Ceai cu poloniu’ – un hit din vara anului 2018”, scrie Zoia Siniţâna, o utilizatoare de internet din Rusia, citată de portalul FedPress.ru.

Citește și : Turcia sfătuieşte SUA să-şi vadă de treaba lor: ‘A trecut un an şi jumătate de la alegeri şi nici acum n-au terminat discuţiile’

“Nici măcar nu s-a gândit că din cauza acestui ‘Noviciok’ au suferit nişte oameni, că au fost la un pas de moarte”, scrie un alt utilizator, citat de portalul Ridus.ru. “Aşteptăm îngheţata ‘Sarin’ sau ‘Cloropicrina'”, adaugă el.

Un alt utilizator recunoaşte că atunci când a văzut videoclipul în care producătorul respectiv face reclamă uleiului său pe Youtube i-a fost “ruşine că e rus”. “Imaginaţi-vă pentru o clipa că în Germania începe să se producă unt ‘Zyklon B’ cu emblema aferentă. Ce (tămbălău) s-ar fi declanşat. Iar ăştia sunt mândri”, se indignează el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate Reducerea consumului de carne procesată cu aproximativ o treime ar putea preveni peste...

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de ‘agățat’

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de 'agățat' Nici flirtul nu mai este ce era cândva. În era...

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Cooperarea moldo-comunitară în vederea consolidării sistemului național de sănătate, precum și evoluțiile pe...

Maia Sandu, întrevedere cu comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Maia Sandu, întrevedere cu comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Președinta Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.