Rusia : Prezenţa alegătorilor este mai mare în majoritatea regiunilor decât în 2012

Publicat:

Prezenţa alegătorilor ruşi pare mai mare duminică în majoritatea regiunilor, în timp ce preşedintele Vladimir Putin candidează pentru al patrulea mandat, comparativ cu momentul când a fost ales ultima dată în 2012, informează dpa.

Rata de participare a fost de aproape 35% până la prânz ora Moscovei (9.00 GMT), cu nouă ore până la închiderea secţiilor de votare în regiunea cea mai de vest a Rusiei, Kaliningrad, a anunţat comisia electorală federală a ţării într-un comunicat, potrivit agerpres.


“În majoritatea regiunilor, rata de participare este semnificativ mai mare decât în 2012”, a precizat vicepreşedintele Comisiei Electorale Centrale, Nikolai Bulaev.

Citește și : Rusia : Comisia Electorală Centrală, vizată de un atac cibernetic provenind din 15 ţări

Putin, la putere ca preşedinte sau prim-ministru de aproape două decenii, a votat la o secţie din Moscova.

Alegerile au loc pe fondul escaladării unei dispute cu Marea Britanie şi aliaţii săi în legătură cu otrăvirea unui fost spion rus devenit agent dublu şi a fiicei sale în sudul Angliei.

Marea Britanie susţine că acest atac a fost comis la începutul lunii cu ajutorul unei arme chimice dezvoltate de ruşi. Rusia neagă orice implicare.

Alegerile au loc şi la cea de-a patra aniversare a anexării peninsulei Ucrainei vecine, Crimeea.

Anexarea, ca represalii pentru înlăturarea de către Ucraina a preşedintelui său prorus, a devastat relaţiile dintre cele două ţări dar a crescut fulgerător ratingul de popularitate al lui Putin, deja puternic în Rusia.

Citește și : Filipine : Incendiu într-un hotel din Manila. Trei persoane au murit

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE Roboți, podea interactivă, imprimantă și stilouri 3D. De aceste tehnologii beneficiază...

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei Agrigento este un paradis turisc cunoscut în întreaga lume, însă seceta a dus...

Caz șocant la Drochia. Un copil a luat toporul și a tăiat un deget fratelui mai mic

Caz șocant la Drochia. Un copil a luat toporul și a tăiat un deget fratelui mai mic Un copil a rămas fără un deget, după...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.