X

Rusia PROTESTEAZĂ după suspendarea unei pagini oficiale de Facebook

Rusia a cerut restabilirea “imediată” a unei pagini oficiale de Facebook asociate cu Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova, care a fost suspendată pentru publicarea de “conţinuturi ilegale”, relatează AFP, potrivit agerpres.

Organismul rus de monitorizare a telecomunicaţiilor, Roskomnadzor, a informat duminică seara că a trimis o scrisoare companiei Meta, gigantul californian al internetului proprietar al platformei Facebook, în care a cerut “ridicarea imediată a restricţiilor asupra contului oficial” al delegaţiei ruse de la Viena responsabilă cu negocierile privind controlul armamentelor.

Citeşte şi: ‘PartyGATE’ cutremură din temelii Downing Street! Șefa unității guvernamentale privind regulile Covid a organizat o petrecere cu alcool în timpul restricțiilor de Crăciun

Suspendarea acestui cont “constituie un act de cenzură” care “încalcă principiul esenţial al liberei circulaţii a informaţiei”, a adăugat Roskomnadzor.

Pagina respectivă de Facebook a fost suspendată vineri pe motiv că a publicat “conţinuturi ilegale”, potrivit şefului delegaţiei ruse la Viena, Konstantin Gavrilov.

Gavrilov a declarat duminică pentru agenţia de presă Tass că delegaţia nu foloseşte această pagină decât pentru publicarea de comunicate oficiale ale responsabililor ruşi.

Citeşte şi:Averea celor mai bogaţi zece oameni din lume S-A DUBLAT în timpul pandemiei – Black News

Meta nu a răspuns imediat la solicitarea de comentarii a AFP.

În februarie 2021, contul de pe platforma Twitter a aceleiaşi delegaţii a fost de asemenea suspendat.

Tags: facebookKonstantin GavrilovMetamoscovaRoskomnadzorrusiaViena
Categorii: Știrile zilei