Rusia pune LGBT pe lista sa de “terorişti şi extremişti”

Publicat:

Rusia pune LGBT pe lista sa de “terorişti şi extremişti”

Rusia a plasat “mişcarea internaţională LGBT” pe lista sa de persoane declarate “teroriste şi extremiste”, potrivit unei note a serviciului rus de informaţii financiare consultată vineri de AFP, autorităţile ruse înăsprind represiunea împotriva minorităţilor sexuale, anunţă stiripesurse.ro.

“Mişcarea internaţională LGBT” fusese deja interzisă de Curtea Supremă rusă în noiembrie 2023, chiar dacă nicio organizaţie cu acest nume nu există în Rusia.


Această formulare, chiar dacă una vagă, a deschis calea pentru pedepse grele cu închisoarea.

Rusia pune LGBT pe lista sa de “terorişti şi extremişti”

Preşedintele rus Vladimir Putin, care a fost reales recent la conducerea ţării sale pentru alţi şase ani, promovează de multă vreme “familia tradiţională” şi religia, în faţa unui Occident descris drept “decadent”, chiar “satanist”.

Iar după atacul de mare amploare împotriva Ucrainei, declanşat la sfârşitul lui februarie 2022, autorităţile ruse reprimă în paralel din ce în ce mai mult minorităţile sexuale.

Miercuri, autorităţile ruse au anunţat că i-au plasat în arest provizoriu pe patronii unui bar din Ural, care riscă până la zece ani de închisoare pentru “extremism” LGBT+.

Potrivit acuzaţiei, “în timpul anchetei, a fost stabilit că acuzaţii, persoane cu orientare sexuală netradiţională, (…) susţin de asemenea opiniile şi activităţile asociaţiei publice internaţionale LGBT interzise în ţara noastră”.

Rusia pune LGBT pe lista sa de “terorişti şi extremişti”

Acesta este primul dosar penal pentru acest motiv, însă mai mulţi ruşi au fost condamnaţi în ultimele săptămâni la amenzi pentru că, de exemplu, au postat online fotografii cu drapele curcubeu sau, în cazul femeilor, pentru că au postat online un video în care se sărutau între ele.

După 2013, o lege interzice în Rusia “propaganda relaţiilor sexuale netradiţionale” la adresa minorilor.

Această legislaţie a fost considerabil extinsă la sfârşitul lui 2022, pentru a interzice orice formă de “propagandă” LGBT+ în mass-media, pe internet, în cărţi şi în filme.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Autoritatea Aeronautică Civilă: Solicitările pentru operațiunile fără pilot pot fi depuse online

Autoritatea Aeronautică Civilă: Solicitările pentru operațiunile fără pilot pot fi depuse online Solicitările pentru operațiunile fără pilot (UA) pot fi depuse online, anunță Autoritatea Aeronautică Civilă. Este...

Oficialii ruși și aliații lor din Moldova discută la Moscova despre ‘anexarea’ Moldovei de România. Printre aceștia s-au numărat Șor, Țîrdea și Marchel

Oficialii ruși și aliații lor din Moldova discută la Moscova despre 'anexarea' Moldovei de România. Printre aceștia s-au numărat Șor, Țîrdea și Marchel Oficialii ruși...

Fostul judecător Valeriu Ghedreuțan, demis de CSM și condamnat la 10 ani de închisoare este de negăsit

Fostul judecător Valeriu Ghedreuțan, demis de CSM și condamnat la 10 ani de închisoare este de negăsit Fostul judecător al Judecătoriei Drochia, Valeriu Ghedreuțan, condamnat...

VIDEO – Judecătoarea Marina Rusu: Dubiile Pre-Vetting sunt ca expresia ‘de a căuta nod în papură’

VIDEO - Judecătoarea Marina Rusu: Dubiile Pre-Vetting sunt ca expresia 'de a căuta nod în papură' Judecătoarea Marina Rusu a fost audiată repetat de Comsia...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.