Rusia rămâne FĂRĂ stand la Mobile World Congress

Publicat:

Organismul de comerţ internaţional GSMA, care organizează Mobile World Congress (MWC) din Barcelona, cel mai mare târg de tehnologie din Europa, a condamnat “energic” invazia rusă din Ucraina şi a decis că Rusia nu va avea un stand de prezentare la acest congres, care începe luni 28 februarie, ca urmare a sancţiunilor derivate din operaţiunile militare ale acestei ţări, relatează vineri EFE, potrivit agerpres.

Într-un comunicat trimis EFE, GSMA a asigurat că respectă “toate sancţiunile şi politicile guvernamentale derivate din această situaţie şi că nu va exista un stand al Rusiei la salonul Mobile”.


Citeşte şi: Se dau lupte grele la nord-vest de Kiev – Black News

Comunicatul GSMA nu include în acest “veto” companiile sau vizitatorii proveniţi din această ţară, deşi aminteşte că “numeroase guverne iau în considerare sancţiuni mai ample împotriva Rusiei” şi că “securitatea evenimentului este revizuită şi ajustată constant pe măsură ce sosesc alte informaţii”.

După ediţia din 2020, suspendată din cauza pandemiei de COVID-19 şi cea din 2021, în format redus, Mobile World Congress (MWC) din Barcelona, revine săptămâna viitoare cu o prezenţă estimată între 40.000 şi 60.000 de participanţi, departe însă de cifrele înregistrate înainte de pandemie.

Ediţia din 2021 a fost marcată de numeroase absenţe precum cea a companiilor Ericsson, Deutsche Telekom, Google, Huawei, Nokia, Oppo, Qualcomm, Samsung, SK Telecom şi ZTE. Însă la congresul de anul acesta vor lipsi doar Sony şi Lenovo.

Samsung, Huawei, Ericsson, Deutsche Telekom, Google, Nokia, Oppo, Qualcomm, SK Telecom sau ZTE sunt principalii expozanţi de anul acesta.

Citeşte şi: Explozii puternice în centrul Kievului – Black News

Înainte de pandemie, Mobile World Congress (MWC) atrăgea anual peste 100.000 de invitaţi, la eveniment participând companii de top din lumea tehnologiei mobile, inclusiv producători de dispozitive, operatori de telefonie mobilă şi dezvoltatori de tehnologie.

Primul eveniment de acest gen a avut loc în 1987, sub titlul GSMA World Congress, GSMA fiind organismul de comerţ internaţional reprezentând operatori de telefonie mobilă pe tot globul – peste 800 de companii în total la nivel mondial.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.