Rusia raportează pentru prima dată peste 900 de decese zilnice asociate Covid-19

Publicat:

Rusia a înregistrat miercuri, pentru prima dată, peste 900 de decese asociate COVID-19 în 24 de ore, un focar epidemic exacerbat de un ritm lent de vaccinare, care a forţat unele regiuni să introducă certificate sanitare, relatează AFP, potrivit agerpres.

În ultimele 24 de ore, 929 de decese cauzate de noul coronavirus au fost înregistrate în Rusia, ceea ce reprezintă un nou bilanţ record pentru această ţară, conform ultimului raport guvernamental zilnic.


Citeşte şi: Johnson&Johnson cere autorizarea dozei de rapel pentru vaccinul său anti-covid – Black News

Autorităţile au raportat, de asemenea, 25.133 de noi cazuri de persoane testate pozitiv pentru COVID-19, potrivit aceleiaşi surse.

Conform bilanţului guvernamental, numărul oficial al deceselor asociate COVID-19 a ajuns la 212.625, făcând din Rusia cea mai îndoliată ţară din Europa din cauza pandemiei de coronavirus.

Numărul de noi decese şi contaminări a continuat să crească în ultimele săptămâni, înregistrând în mod regulat recorduri zilnice.

Miercuri au fost înregistrate 3.589 de noi cazuri la Moscova şi 2.187 la Sankt Petersburg, al doilea oraş ca mărime al ţării.

De la jumătatea lunii iunie, Rusia este afectată de varianta Delta de coronavirus, mai contagioasă.

Citeşte şi: Frances Haugen acuză Facebook că acţionează din umbră. Congresul cere anchete amănunţite – Black News

Semn al unei îngrijorări crescânde, certificatul sanitar, necesar pentru a intra în restaurante şi locuri care găzduiesc evenimente culturale sau sportive, a fost reintrodus în octombrie în şase regiuni. Altele, precum Kaliningrad şi Ciuvaşia, urmează să îl introducă în această săptămână.

Potrivit cifrelor oferite de site-ul de specialitate Gogov, mai puţin de 30% dintre ruşi sunt în prezent complet vaccinaţi, deşi există mai multe vaccinuri produse la nivel naţional. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cuplu găsit mort după ce a încercat să traverseze cu un iaht Atlanticul

Cuplu găsit mort după ce a încercat să traverseze cu un iaht Atlanticul Cadavrele unui cuplu care a pornit într-o călătorie cu iahtul peste Oceanul...

Sake sustenabil: Un producător din Tokyo foloseşte muzică şi metode moderne pentru a contracara impactul climatic

Sake sustenabil: Un producător din Tokyo foloseşte muzică şi metode moderne pentru a contracara impactul climatic Sunetele blânde produse de un flaut reverberează în spaţiul...

Lungmetraje cu Pamela Anderson, Jennifer Lopez şi Jude Law, în programul Festivalului Internaţional de Film de la Toronto

Lungmetraje cu Pamela Anderson, Jennifer Lopez şi Jude Law, în programul Festivalului Internaţional de Film de la Toronto Festivalul Internaţional de Film de la Toronto...

Ministerul Culturii: Directoarea Ansamblului ‘Joc’ a admis abateri disciplinare grave

Ministerul Culturii: Directoarea Ansamblului 'Joc' a admis abateri disciplinare grave Directoarea interimară a Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare „Joc”, Aliona Strâmbeanu, suspendată anterior din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.