Rusia răspunde cu aceeaşi monedă Statelor Unite şi SCHIMBĂ adresa ambasadei americane din Moscova

Publicat:

Capitala Rusiei a schimbat miercuri adresa oficială a ambasadei SUA la Moscova, pentru a-i onora pe separatiştii pro-ruşi din Ucraina, o manieră de a denunţa sprijinul american pentru Kiev, informează AFP şi dpa, potrivit agerpres.

“Ambasada SUA în Rusia are o nouă adresă oficială”, a anunţat primăria Moscovei într-un comunicat.


Vezi şi: CUTREMUR puternic în Afganistan (VIDEO)! Sute de oameni au murit! – Black News

De acum, misiunea diplomatică se află la numărul 1 în “Piaţa Republicii Populare Doneţk”, numele unuia dintre teritoriile separatiste din Donbasul ucrainean, a cărui independenţă a fost recunoscută de Rusia în februarie, cu puţin timp înainte de a ataca Ucraina.

Această denumire a fost dată unei intersecţii până acum anonime, alăturată ambasadei. Numele străzilor care încadrează misiunea diplomatică americană nu au fost schimbate.

Această nouă adresă oficială a fost aleasă după un vot online organizat de autorităţile moscovite şi la care au participat 278.684 de persoane, potrivit comunicatului primăriei.

Citeşte şi: 15 morţi şi 16 răniţi într-un atac rus în regiunea Harkiv – Black News

În context, AFP aminteşte de o măsură similară a SUA. În 2018, o porţiune din bulevardul pe care se află ambasada Federaţiei Ruse în Washington DC a fost redenumită “Boris Nemţov Plaza”, în onoarea opozantului rus asasinat în 2015 chiar în apropiere de Kremlin.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Jurnalista ruso-americană Alsu Kurmasheva, condamnată în Rusia la peste 6 ani de închisoare

Jurnalista ruso-americană Alsu Kurmasheva, condamnată în Rusia la peste 6 ani de închisoare Un tribunal rus a condamnat-o pe jurnalista ruso-americană Alsu Kurmasheva la șase...

Andrei Năstase a dus la Președinție o carte despre Donald Trump, pentru a o înmâna președintei Maia Sandu

Andrei Năstase a dus la Președinție o carte despre Donald Trump, pentru a o înmâna președintei Maia Sandu Ex-ministrul de Interne Andrei Năstase, care va...

Prima zi de admitere la universităţile din Republica Moldova

Prima zi de admitere la universităţile din Republica Moldova Prima zi de admitere la universităţile din Republica Moldova a început cu probleme tehnice. Platforma online...

Locuitorii cartierului din preajma Aeroportului, lăsați fără infrastructură, fără spații verzi și fără speranță

Locuitorii cartierului din preajma Aeroportului, lăsați fără infrastructură, fără spații verzi și fără speranță S-au pomenit marginalizați și chiar ignorați. De această părere sunt mai...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.