Rusia recunoaşte că a pierdut soldaţi imediat după mobilizare

Publicat:

Cinci ruşi înrolaţi pentru a lupta în Ucraina, în cadrul mobilizării anunţate în septembrie, au murit la scurt timp după ce au ajuns în armată, au anunţat joi autorităţile ruse, după ce informaţii similare s-au înmulţit în ultimele luni, informează AFP, potrivit agerpres.

Însă responsabilii ruşi nu precizează nici cauza acestor decese, nici locul unde au avut ele loc.


Citește și: Primul turist spaţial din istorie intenţionează să se întoarcă în spaţiu cu SpaceX – Black News

Biroul de presă al regiunii Celiabinsk, citat de agenţia de presă TASS, a confirmat decesul a cinci persoane originare din acest teritoriu sărac şi industrial, situat în vestul Siberiei.

“Vom acorda tot ajutorul necesar familiilor şi apropiaţilor soldaţilor noştri decedaţi”, a anunţat biroul de presă, promiţând să acorde un milion de ruble (16.000 de euro) pentru fiecare defunct.

Cu o zi înainte, deputatul rus Maxim Ivanov a afirmat că un mobilizat originar din regiunea Celiabinsk a murit de o “supradoză” de droguri în timp ce se afla într-un centru de instruire înainte de a merge la luptă.

După anunţarea unei mobilizări militare în Rusia, pe 21 septembrie, presa rusă şi responsabili locali au raportat de mai multe ori decese ale unora dintre cei mobilizaţi, în principal în Ural şi în Siberia.

Pe 3 octombrie, deputatul rus Maxim Ivanov a afirmat că trei mobilizaţi au murit la o bază militară din regiunea Sverdlovsk. Potrivit lui, unul a murit din cauza unei crize cardiace, altul s-a sinucis şi ultimul a murit din cauza unei ciroze cauzate de consumul de alcool, după ce fusese trimis acasă.

Citește și: Primul turist spaţial din istorie intenţionează să se întoarcă în spaţiu cu SpaceX – Black News

Kremlinul a recunoscut “erori” în cadrul mobilizării, cu persoane mobilizate în condiţiile în care acestea erau bolnave sau depăşeau vârsta regulamentară pentru a putea fi înrolate.

Săptămâna trecută, ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a anunţat că peste 200.000 de persoane au fost mobilizate în două săptămâni pentru a pleca la luptă în Ucraina, unde armata rusă a suferit pierderi importante în timpul recentelor contraofensive ucrainene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou Filmul „Rust” va avea premiera la un...

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia Platforma de social media X, deținută de Elon Musk, a...

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată ‘deplorabilă’ de republicani

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată 'deplorabilă' de republicani O marionetă de 13 metri înălţime cu chipul unui Donald Trump complet dezbrăcat a fost...

Operă de artă cu stema Țării Românești, scoasă la licitație la Barcelona. Cumpărătorul este un cetățean român și a plătit 500.000 de euro

Operă de artă cu stema Țării Românești, scoasă la licitație la Barcelona. Cumpărătorul este un cetățean român și a plătit 500.000 de euro Un cetățean...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.