X

Rusia recurge la puşcăriaşi pentru a satisface cererile de producţie de armament

Armata rusă recurge la puşcăriaşi pentru a satisface cererile de producţie de armament în contextul războiului din Ucraina, potrivit buletinului informativ de vineri al Ministerul britanic al Apărării, citat de EFE, potrivit agerpres

În noiembrie 2022, Uralvagonzavod (UVZ), cel mai mare fabricant de tancuri din Rusia, a declarat presei locale că va angaja 250 de deţinuţi după întâlnirea cu responsabili ai Serviciului federal al penitenciarelor (FSIN), indică raportul britanic.

Citește și : TORNADĂ ucigaşă în Alabama (VIDEO)! Cel puţin şase oameni au murit

Există o tradiţie în cadrul serviciului penitenciar rus de a-i pune pe deţinuţi să muncească, dar din 2017 munca forţată a fost reintrodusă ca pedeapsă penală specifică.

Cu una dintre ratele cele mai ridicate de încarcerare din lume, FSIN gestionează o populaţie carcerală de peste 400.000 de persoane şi a fost adesea acuzat de brutalitate extremă şi corupţie, se arată în aceeaşi notă.

Populaţia carcerală oferă o resursă umană unică pe care liderii ruşi o pot utiliza în sprijinul ‘operaţiunii militare speciale’, aşa cum numeşte Moscova invazia sa în Ucraina, în timp ce voluntari dispuşi să participe la efortul de război sunt puţini, menţionează Ministerul Apărării britanic.

Este probabil ca forţa de muncă a deţinuţilor să fie căutată în special de producătorii de arme cu un nivel tehnologic relativ scăzut, cum ar fi UVZ, adaugă ministerul.

Citește și : Aleşii americani cer EXPULZAREA lui Bolsonaro

Tags: armamentrazboiucraina
Categorii: Diaspora