X

Rusia reprezintă cea mai mare ameninţare la adresa securităţii Suediei

Rusia reprezintă o ameninţare serioasă la adresa securităţii Suediei şi a devenit din ce în ce mai agresivă în acţiunile ei, au declarat miercuri Serviciile de Securitate suedeze, citate de Reuters, potrivit agerpres.

“Rusia este în prezent cea mai mare ameninţare” la adresa Suediei, au avertizat Serviciile de Securitate suedeze într-un comunicat. “Acţiunile regimului sunt imprevizibile şi acesta este înclinat să-şi asume mari riscuri”, adaugă comunicatul.

Citeşte şi: Un spital din 10 a fost avariat în Ucraina în timpul războiului – Black News

Serviciile de Securitate au spus că războiul din Ucraina a schimbat drastic situaţia de securitate şi Rusia reprezintă acum o ameninţare militară în zona imediată a Suediei, de asemenea la adresa securităţii sale interne.

“Rusia consideră Suedia ca parte a Europei, NATO şi Occidentului colectiv şi asta măreşte ameninţarea la adresa Suediei”, a declarat Daniel Stenling, şeful contrainformaţiilor, într-o conferinţă de presă.

Suedia şi Finlanda au solicitat anul trecut să adere la NATO în urma invaziei Ucrainei de către Rusia.

Citeşte şi: 8 milioane de ucraineni au fugit de război în toată Europa – Black News

Potrivit Serviciilor de Securitate, China şi Iranul sunt alte două cele mai proeminente ameninţări la adresa Suediei şi aceste două ţări cooperează cu Rusia.

“Puterile străine cheltuiesc vaste resurse pentru a dobândi ilegal tehnologie avansată în Suedia”, au adăugat ele.

Tags: Daniel StenlingNATOrusiaSuedia
Categorii: Diaspora