X

Rusia respectă armistiţiul şi acuză Kievul de continuarea bombardamentelor

Armata rusă a dat asigurări vineri că respectă armistiţiul de două zile pe care Moscova l-a decretat unilateral în Ucraina cu ocazia Crăciunului ortodox pe stil vechi, însă a acuzat Kievul de continuarea bombardamentelor, informează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

“În pofida respectării regimului de încetare a focului de trupele ruse (…), regimul de la Kiev a continuat să bombardeze oraşele şi poziţiile ruse”, anunţă Ministerul Apărării rus într-un comunicat.

Citeşte şi: Un copil a murit, zeci de mii de rezidenţi au rămas fără electricitate în urma furtunii care a lovit California – Black News

Înainte de aceasta, şeful-adjunct al administraţiei prezidenţiale ucrainene, Kirilo Timoşenko, a anunţat că armata rusă a bombardat vineri de două ori oraşul Kramatorsk, în estul Ucrainei, după intrarea în vigoare a armistiţiului unilateral decretat de Moscova.

De asemenea, potrivit AFP, bombardamente au fost auzite, după intrarea în vigoare a armistiţiului, de ambele părţi ale frontului din Bahmut, epicentrul luptelor din estul Ucrainei.

Citește și: Secretarul general al NATO se teme de Rusia: ‘Este periculos să o subestimăm’

O încetare a focului unilaterală decretată de Rusia în Ucraina cu ocazia Crăciunului ortodox pe stil vechi ar fi trebuit să înceapă vineri la prânz (12.00, ora Moscovei – 09.00 GMT), deşi sinceritatea iniţiativei a fost pusă la îndoială de Kiev. Ucraina a respins această iniţiativă drept “act de propagandă”.

Tags: armistitiuBahmutkievKirilo TimoşenkoKramatorskmoscovarusiaucraina
Categorii: Război in Ucraina