Rusia revendică capturarea a doua sate din estul Ucrainei

Publicat:

Rusia revendică capturarea a doua sate din estul Ucrainei

Rusia a revendicat luni capturarea a două sate din estul Ucrainei, unde trupele sale îşi continuă înaintarea lentă, dar suferă, la rândul său, de pe urma întreruperilor de curent în zonele de frontieră după bombardamentele ucrainene, transmite AFP.

Forţele ruse, care profită de dificultăţile armatei ucrainene în a-şi reînnoi trupele şi a obţine mai multe arme şi muniţii din Occident, cuceresc teren, puţin câte puţin, de luni de zile. De sâmbătă, au revendicat cucerirea a cinci sate în mai multe sectoare ale frontului, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Conform raportului zilnic al Ministerului Apărării, forţele ruse au capturat satul Novopokrovske din regiunea Doneţk şi satul Stepova Novoselivka din regiunea Harkov.

Sâmbătă şi duminică, armata rusă a revendicat capturarea altor trei sate, inclusiv Şumi, în apropiere de oraşul minier Toreţk, o altă axă de atac pentru forţele ruse în estul Ucrainei.

Autorităţile ucrainene au anunţat în acest context, luni, că au efectuat evacuarea a peste 700 de locuitori din Toreţk, dar aproape 5.000 de persoane au rămas în oraş şi “mulţi dintre ei încearcă să se evacueze”, a informat pe Telegram poliţia naţională.

De partea rusă, loviturile cu drone ucrainene au cauzat luni întreruperi de curent electric şi apă curentă pentru câteva ore în regiunea de graniţă Belgorod şi ar putea provoca alte noi astfel de întreruperi, potrivit autorităţilor locale.

Autorităţile din regiunile ruseşti învecinate, Kursk şi Voronej, au indicat că sunt posibile întreruperi după aceste lovituri.

Citește și: Moldova îşi trimite militarii în Somalia

Ministerul rus al Energiei a anunţat că efectuează reparaţii în Şebekino, oraş de frontieră vizat în mod regulat, şi a precizat că 240.000 de persoane au fost afectate de întreruperile de curent.

O fetiţă de patru ani a fost ucisă şi şapte persoane au fost rănite în aceste multiple atacuri ucrainene cu drone, care au lovit instalaţii electrice şi locuinţe, a declarat guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov. De asemenea, el a raportat că un civil a fost ucis de un obuz care a căzut asupra unei întreprinderi agricole din satul Novaia Tavoljanka.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

‘Fii AgriCOOLtor!’, campania destinată absolvenților de gimnaziu, liceu, colegiu și de la ciclul I Licență

'Fii AgriCOOLtor!', campania destinată absolvenților de gimnaziu, liceu, colegiu și de la ciclul I Licență Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) a lansat campania „Fii...

Noi condiții pentru eliberarea pașaportului românesc simplu temporar

Noi condiții pentru eliberarea pașaportului românesc simplu temporar Se schimbă regulile la eliberarea paşaportului simplu temporar începând din 3 iulie. Va fi eliberat doar în...

Poliția explică de ce a fost săltat ‘agresivul’ Alexei Lungu din fața Judecătoriei Chișinău

Poliția explică de ce a fost săltat 'agresivul' Alexei Lungu din fața Judecătoriei Chișinău Liderul Partidului „Șansă”, Alexei Lungu, a fost săltat de oamenii legii...

Kamala Harris, varianta principală de înlocuire a lui Biden în cursa prezidenţială, dacă acesta va renunţa

Kamala Harris, varianta principală de înlocuire a lui Biden în cursa prezidenţială, dacă acesta va renunţa Vicepreşedinta Statelor Unite, Kamala Harris, este principala variantă de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.