X

Rusia: Roskomnadzor acuză postul francez de televiziune France 24 că a încălcat legea rusă a audiovizualului

Agenţia pentru reglementarea telecomunicaţiilor din Rusia, Roskomnadzor, a acuzat vineri postul francez de televiziune France 24 că a încălcat legea rusă a audiovizualului, la scurt timp după un avertisment adresat de Consiliul Superior al Audiovizualului (CSA) din Franţa postului rus RT France, relatează AFP, scrie agerpres.

Roskomnadzor “a identificat o încălcare a articolului 19.1 din legea audiovizualului de către France 24”, a declarat agenţia federală rusă, avertizând postul francez că activităţile sale riscă să fie “suspendate”.

Citește și : Spania şi Grecia acceptă să preia migranţii sosiţi în Germania; Italia refuză

Canalul de televiziune France 24 este difuzat în limba engleză în Rusia.

Legea în cauză limitează participarea străină la capitalul mass-media care transmite pe teritoriul Rusiei.

Avertismentul Roskomnadzor are loc la o zi după o “sesizare formală” din partea Consiliul Superior al Audiovizualului către filiala franceză a postului rus RT, controlat de Kremlin.

Acuzat de CSA de “lipsă de onestitate, de rigoare de informaţii şi diversitate a punctelor de vedere” într-un subiect despre Siria, canalul a afirmat într-un comunicat că este vorba despre “o eroare pur tehnică, care a fost corectată”.

În acest material, intitulat “Atacuri simulate” şi difuzat pe 13 aprilie, care “contestă realitatea atacurilor cu arme chimice în regiunea siriană Ghouta de est”, CSA a observat, între altele, că “traducerea declaraţiilor făcute de un martor sirian nu a corespuns cu ceea ce spunea acesta”.

Citește și : Franţa nu va deschide centre pentru primirea imigranţilor extracomunitari (Macron)

Considerat de Washington drept un organism de propagandă pro-Kremlin, RT a semnat în 2015 un acord cu CSA care îi impune angajamente sporite în ceea ce priveşte “onestitatea şi independenţa informaţiei”.

Tags: audiovizualCSAFrance 24frantaRoskomnadzorRT France
Categorii: Diaspora