Rusia sancţionează liderii UE şi cea mai mare parte a europarlamentarilor

Publicat:

Rusia a anunţat joi că interzice intrarea pe teritoriul său liderilor europeni şi majorităţii europarlamentarilor, ca reacţie la măsurile punitive care vizează Moscova pentru intervenţia sa militară în Ucraina, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres

“Restricţiile se aplică celor mai înalţi lideri ai Uniunii Europene, inclusiv unui anumit număr de comisari europeni şi de şefi ai organismelor militare europene, precum şi marii majorităţi a deputaţilor Parlamentului European, care promovează politici antiruseşti”, a declarat Ministerul rus de Externe într-un comunicat.


Citește și :  UK impune noi sancţiuni ‘propagandiştilor şi presei de stat’ ruse

Această măsură se aplică de asemenea unor responsabili politici din ţări membre ale UE, precum şi unor personalităţi publice şi jurnalişti care “au susţinut sancţiunile ilegale împotriva Rusiei, au incitat la rusofobie sau au încălcat drepturile şi libertăţile populaţiei rusofone”, a adăugat ministerul.

Diplomaţia rusă nu a publicat lista persoanelor vizate, dar a declarat că a informat Reprezentanţa UE la Moscova despre această măsură.

“Reafirmăm că orice acţiune ostilă din partea UE şi a statelor sale membre va continua inevitabil să primească o ripostă fermă”, a subliniat MAE rus.

Aceste sancţiuni intervin în plină criză între ţările occidentale şi Moscova după lansarea în 24 februarie a unei ofensive militare ruse în Ucraina.

Drept reacţie, tabăra occidentală, cu SUA şi UE în frunte, a aplicat sancţiuni grele economice Rusiei, vizând în special pe preşedintele Vladimir Putin, guvernul său şi oligarhi.

La jumătatea lunii martie, Moscova anunţase deja o interdicţie de intrare pe teritoriul Rusiei vizându-i pe preşedintele Joe Biden şi mai mulţi înalţi responsabili americani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.