X

Rusia SARE de 4,5 milioane de infectări cu coronavirus

Rusia a depăşit vineri 4,5 milioane de cazuri de coronavirus de la începerea pandemiei, înregistrând 9.167 de contagieri în ultimele 24 de ore, potrivit datelor Centrului operativ de luptă împotriva COVID-19, relatează EFE, potrivit agerpres.

Din totalul cazurilor înregistrate în cele 85 de regiuni ale Rusiei, 1.176 (12,8 %) sunt cazuri fără manifestări clinice de infecţie.

Citeşte şi: Joe Biden a apreciat valorile europene la reuniunea Consiliului European – Black News

Situaţia epidemiologică în Rusia, unde au fost vaccinaţi de la jumătatea lunii ianuarie aproximativ 6,3 milioane de persoane cu prima doză de vaccin Sputnik V (4,3 milioane au primit şi a doua doză), se menţine relativ stabilă.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 405 de decese, ridicând numărul total al deceselor raportate oficial la 97.017 de la începerea pandemiei.

Citeşte şi: Trump, MANĂ CEREASCĂ pentru canalele de ştiri! Plecarea lui de la Casa Albă aruncă-n aer audienţele – Black News

La Moscova, unde au fost vaccinaţi un milion de rezidenţi (80 % cu ambele doze), potrivit primarului capitalei, Serghei Sobianin, au fost raportate în ultimele 24 de 1.813 noi cazuri de COVID-19.

În capitală, epicentru al bolii infecţioase în Rusia, cifrele contagierilor sunt în ultimele trei săptămâni în creştere, totuşi, Sobianin a declarat postului de televiziune Rusia-1 că situaţia este stabilă la un nivel “acceptabil”, pentru a nu împovăra sistemul sanitar.

Tags: coronaviruscovid-19moscovarusiaSerghei Sobianin
Categorii: Știrile zilei