Rusia SCHIMBĂ adresa ambasadei sale din Cehia

Publicat:

Ambasada Rusiei la Praga foloseşte acum o altă adresă, protestând după redenumirea unei pieţe unde este amplasată în capitala cehă după numele politicianului rus de opoziţie Boris Nemţov, relatează marţi dpa, potrivit agerpres.

Capitala cehă a introdus Piaţa Boris Nemţov ca adresă cu două luni în urmă – marcând cinci ani de la uciderea fostului lider al opoziţiei ruse.


Citeşte şi: Trump îl cheamă la Casa Albă pe guvernatorul statului New York

Misiunea diplomatică a Moscovei a informat acum Ministerul de Externe de la Praga că noua sa adresă poştală oficială este Korunovacni 36, adresa anterioară a departamentului consular, potrivit luni unui director al ministerului din capitala cehă.

Noua adresă este o intrare pe o altă stradă în complexul uriaş al ambasadei. Ambasada nu s-a mutat, doar “clădirea reprezentativă a misiunii diplomatice” s-a schimbat, potrivit unui mesaj pe pagina de Facebook a ambasadei.

Deoarece numele străzii Korunovacni – Încoronării în limba cehă – a fost utilizat pentru mai mult de 100 de ani, probabilitatea ca aceasta să fie redenumită este “mult mai mică” decât în cazul adresei “create din greşeală” Piaţa Boris Nemţov, potrivit postării.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus Maria Saharova a criticat în martie redenumirea ca “absurdă” şi un “nonsens”, spunând că sprijinirea opoziţiei este o “prostie” şi ingerinţă în afacerile interne ale Rusiei.

Citeşte şi: Apărarea antiaeriană siriană A DOBORÂT mai multe racheta israeliene

Cu peste 120 de angajaţi, Ambasada Rusiei este una dintre cele mai mari reprezentanţe străine la Praga.

Fostul vicepremier rus Nemţov a fost împuşcat mortal la Moscova în apropiere de Kremlin pe 27 februarie 2015. Atacatorul a fost condamnat la 20 de ani de închisoare în 2017.

Persoana care a comandat crima şi motivele sale rămân neclare până în ziua de azi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună Pe măsură ce luna plină strălucește pe cerul nopții în acest...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.