Rusia se pregăteşte să declare stare de urgenţă

Publicat:

Camera inferioară a Parlamentului rus (Duma) şi-a dat acordul iniţial marţi pentru o propunere legislativă care îi va permite premierului să declare stare de urgenţă din cauza pandemiei de coronavirus, transmite dpa, potrivit agerpres.

Şeful guvernului rus va primi “dreptul de a implementa un regim de înaltă alertă pentru întregul teritoriu al Rusiei sau pentru o parte din acest teritoriu”, conform unei declaraţii a legislativului.


Citește și: SUA instalează baterii Patriot în Irak

Premierul Mihail Mişustin a sugerat luni că măsurile de izolare care au fost deja aplicate la Moscova ar trebuie aplicate în toată ţara pentru a preîntâmpina împrăştierea virusului.

Moscoviţii au primit ordin să rămână în case pe care le pot părăsi doar atunci când este absolut necesar, pentru a cumpăra hrană sau medicamente, spre exemplu.

Rusia a raportat peste 1.800 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care două treimi doar la Moscova. Primarul Serghei Sobianin a avertizat că numărul real de cazuri este probabil semnificativ mai mare.

Citește și: Vicarul Romei este INFECTAT cu coronavirus

Autorităţile ruse au luat şi decizia de a restricţiona toate formele de trafic pe teritoriul naţional cu doar câteva excepţii, aşa cum ar fi cazul diplomaţilor sau al mărfurilor de import.

Proiectul de lege mai are nevoie de încă două audieri în Duma de Stat. Aceste proceduri ar putea avea loc în curând. Apoi, dacă va fi aprobat şi de camera superioară şi va fi semnată de preşedintele Putin, va deveni lege. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 4 octombrie în Istorie

Evenimentele Zilei de 4 octombrie în Istorie 4 octombrie este a 277-a zi a calendarului gregorian și a 278-a zi în anii bisecți. 88 de...

Horoscop 4 octombrie 2024

Horoscop 4 octombrie 2024 Astrologii vă recomandă să aveţi răbdare şi să acţionaţi cu tact în relaţiile amoroase, dar şi la serviciu.  Horoscop 4 octombrie...

Melania Trump apără dreptul la avort în cartea sa de memorii

Melania Trump apără dreptul la avort în cartea sa de memorii Melania Trump apără cu fervoare dreptul la avort în viitoarea carte de memorii: „Am...

Unul dintre cei doi medici acuzaţi de moartea lui Matthew Perry a pledat vinovat

Unul dintre cei doi medici acuzaţi de moartea lui Matthew Perry a pledat vinovat Unul dintre cei doi medici acuzaţi în ancheta privind moartea lui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.