Rusia şi Arabia Saudită au depăşit divergenţele privind reducerea producţiei de ţiţei

Publicat:

Rusia şi Arabia Saudită au trecut peste diferenţele care au reprezentat potenţiale obstacole în calea unui plan privind reducerea substanţială a producţiei de ţiţei, afectată de reducerea cererii pe fondul pandemiei de coronavirus (COVID-19), a declarat joi, pentru Reuters, Kirill Dmitriev, şeful Fondului rusesc pentru investiţii directe, scrie agerpres.

Kirill Dmitriev, unul dintre principalii negociatori ai Moscovei, a explicat că decizia privind reducerea producţiei trebuie sprijinită de OPEC şi aliaţii din afara cartelului (Alianţa OPEC+).


Citește și : Viktor Orban anunţă prelungirea restricţiilor în Ungaria pe durată nedeterminată

Joi are loc o videoconferinţă în cadrul căreia OPEC şi aliaţii din afara cartelului discută reducerea producţiei de ţiţei.

Atât Goldman Sachs, cât şi alte mari bănci, precum Morgan Stanley, şi-au revizuit prognozele privind creşterea cererii de petrol, Morgan Stanley estimând că cererea de petrol a Chinei va stagna în 2020. De asemenea, Goldman Sachs se aşteaptă la o contracţie de 150.000 de barili pe zi a cererii mondiale de petrol.

În primul trimestru din 2019, s-a înregistrat cel mai scăzut nivel al preţului la ţiţei din ultimii 18 ani, după ce măsurile adoptate pentru stoparea răspândirii pandemiei de coronavirus (COVID-19) au redus cererea pe plan global, iar Arabia Saudită şi Rusia au intensificat bătălia pentru cota de piaţă.

Citește și : Merkel consideră că există motive de optimism prudent privind evoluţia crizei în Germania

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.