X

Rusia și Belarus vor participa la Jocurile Paralimpice din 2024

Rusia și Belarus vor participa la Jocurile Paralimpice din 2024

Reprezentanții țării agresoare Rusia și Belarus vor putea concura la Jocurile Paralimpice din 2024 doar în statut neutru. Acest lucru este precizat în condițiile de admitere la Jocurile de la Paris, pe care Comitetul Paralimpic Internațional (IPC) le-a publicat pe 6 martie. 

Potrivit acestora, rușii și belarușii care sunt admiși vor concura în statut neutru sub un steag alb cu litere negre NPA (Neutral Paralympic Athletes). El va fi folosit și în timpul transmisiunilor, în infografice și în timpul ceremoniilor de premiere.

Citește și Rogozin a publicat mesajul Dianei Șoșoacă despre Transnistria

Reprezentanții Federației Ruse și ai Belarusului nu vor participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor din 28 august, li se interzice, de asemenea, să aibă un purtător de stindard. Comitetul Paralimpic Internațional a remarcat că rușii și belarușii vor putea concura doar la discipline individuale. Uniformele lor nu trebuie să conțină culori sau simboluri naționale.

Regulile mai precizează că, dacă un atlet dintr-o echipă neutră câștigă o medalie de aur, la ceremonia de decernare a premiilor va fi sunat un sunet în onoarea sa.

Tags: din 2024Rusia și Belarusvor participa la Jocurile Paralimpice
Sport