Rusia şi SUA au discutat despre garanţiile de securitate cerute de Moscova

Publicat:

Viceministrul de externe rus Serghei Riabkov şi adjunctul secretarului de stat american pentru afaceri europene şi eurasiatice, Karen Donfried, s-au întâlnit miercuri, la Moscova, pentru a discuta cererea Rusiei privind garanţii de securitate juridice din partea Occidentului, a comunicat MAE rus, transmite Reuters, potrivit agerpres.

‘A avut loc o discuţie aprofundată pe tema garanţiilor de securitate (pentru Rusia) în lumina tentativelor persistente ale Statelor Unite şi NATO de a modifica situaţia militară şi politică în Europa în favoarea lor’, a transmis ministerul rus într-un comunicat, fără a oferi alte detalii despre întrevedere.


Citeşte şi: Valul Omicron este condus de populația tânără, sănătoasă şi vaccinată – Black News

Karen Donfried, care se va întâlni personal cu preşedintele Vladimir Putin în cursul zilei de miercuri, a avut marţi discuţii cu responsabili ucraineni de rang înalt pentru a întări angajamentul Statelor Unite în favoarea suveranităţii Ucrainei în faţa mobilizării de trupe ruseşti la graniţă.

Cu prilejul unei videoconferinţe de la începutul lui decembrie, preşedintele Putin i-a cerut omologului său american Joe Biden garanţii juridice pentru a exclude orice nouă extindere a NATO, în contextul în care Moscova consideră că occidentalii, deschizând Alianţa pentru ţări din Europa de Est şi fosta URSS, şi-au încălcat promisiunile făcute după destrămarea fostei Uniuni Sovietice, aminteşte AFP.

În acest sens, Rusia consideră o eventuală aderare a Kievului la NATO o linie roşie. Rusia a anexat deja peninsula ucraineană Crimeea, drept reacţie la revoluţia pro-occidentală în 2014.

Citeşte şi: Italia a extins starea de urgenţă pentru Covid-19 până la 31 martie – Black News

Rusia desfăşoară în prezent forţe considerabile la frontiera comună şi este suspectată de Occident că pregăteşte o nouă invadare a Ucrainei.

Kremlinul respinge aceste acuzaţii şi afirmă că, dimpotrivă, Rusia este ameninţată de NATO, care înarmează Ucraina şi înmulţeşte desfăşurările de mijloace aeriene şi maritime în regiunea Mării Negre.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tragedie în Chișinău. Doi copii au fost electrocutați în timp ce se jucau în parc

Tragedie în Chișinău. Doi copii au fost electrocutați în timp ce se jucau în parc Tragedie în capitală. Doi copii au fost electrocutați în timp...

METEO// Caniculă la sud și fără precipitații

METEO// Caniculă la sud și fără precipitații Pentru ziua de astăzi, meteorologii transmit vreme caldă cu cer variabil. Citește și: Statul va crea un fond mutual...

Minnesota nu poate interzice adulților sub 21 de ani să poarte arme

Minnesota nu poate interzice adulților sub 21 de ani să poarte arme O curte federală de apel a decis că o lege din Minnesota care...

Evenimentele Zilei de 19 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 19 iulie în Istorie 19 iulie este a 200-a zi a calendarului gregorian și a 201-a zi în anii bisecți.   Sărbătorle Zilei de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.