Rusia şi Ucraina au făcut un schimb de 206 de prizonieri de război

Publicat:

Rusia şi Ucraina au făcut un schimb de 206 de prizonieri de război

Rusia şi Ucraina au făcut sâmbătă un schimb de 206 de prizonieri de război, inclusiv soldaţi ruşi capturaţi de armata ucraineană în timpul raidului său la frontieră în regiunea Kursk, informează EFE.

După cum a raportat Ministerul Apărării rus într-un comunicat, fiecare parte a schimbat 103 soldaţi cu medierea umanitară a Emiratelor Arabe Unite, potrivit stiripesurse.


Citește și: Maia Sandu vrea ca familiile moldovenilor să rămână în ţară

“La capătul procesului de negocieri, 103 soldaţi ruşi luaţi prizonieri în regiunea Kursk au fost returnaţi de pe teritoriul controlat de regimul de la Kiev. În schimb, au fost predaţi (Kievului – n.r.) 103 prizonieri de război ai forţelor armate ucrainene”, a precizat Ministerul Apărării de la Moscova.

“În aceste momente, soldaţii ruşi se află în Belarus, unde li se oferă ajutorul medical şi psihologic necesar”, se arată în comunicatul Ministerului Apărării rus.

Ei vor fi apoi transferaţi pe teritoriul Rusiei pentru a-şi putea continua reabilitarea în instituţiile sanitare ale Forţelor Armate, potrivit sursei citate.

La sfârşitul lunii august, ambele părţi au schimbat, de asemenea, 230 de prizonieri de război, care includeau un număr important de recruţi ruşi care au fost capturaţi în Kursk în timp ce efectuau serviciul militar.

În această săptămână, armata rusă a lansat o contraofensivă în Kursk – unde trupele ucrainene au intrat pe 6 august – şi a recâştigat controlul asupra a zece localităţi.

Citește și: România, cel mai mare exportator de cereale din UE în primele luni ale sezonului 2024/25

Ambele părţi estimează că există mii de soldaţi ruşi şi ucraineni care au murit în luptele din acea regiune de graniţă în ceva mai mult de o lună.

Preşedintele rus Vladimir Putin a exclus orice negocieri de pace cu Kiev până la expulzarea trupelor ucrainene de pe teritoriul ţării sale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

8 cărți traduse în română care merită citite

8 cărți traduse în română care merită citite Dacă ești în căutarea unor cărți care îți pot oferi perspective noi și interesante asupra vieții, iată...

Alegeri prezidențiale: Peste hotare vor fi organizate 234 de secții de votare

Alegeri prezidențiale: Peste hotare vor fi organizate 234 de secții de votare Pentru alegerile prezidențiale și pentru referendumul republican constituțional din 20 octombrie vor fi...

SUA anunță aprobarea posibilei vânzări către România a 32 de avioane militare F-35

SUA anunță aprobarea posibilei vânzări către România a 32 de avioane militare F-35 Departamentul de Stat al SUA anunță că s-a aprobat posibila vânzare a...

BEM, Banca Socială și Unibank au încasat peste 2,9 mlrd de lei de la retragerea licențelor

BEM, Banca Socială și Unibank au încasat peste 2,9 mlrd de lei de la retragerea licențelor De la retragerea licențelor, în octombrie 2015, și până...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.