X

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri

Rusia și Ucraina ar urma să schimbe 180 de prizonieri în cadrul unui acord facilitat de Emiratele Arabe Unite, a declarat o persoană familiarizată cu această chestiune, în ceea ce va fi al șaselea schimb din acest an gestionat de statul din Golf.

Fiecare parte a planificat să elibereze 90 de prizonieri în cazul în care acordul va avea loc conform planului miercuri dimineața, ora Ucrainei, potrivit persoanei, care a cerut să nu fie identificată, discutând despre deliberări private, transmite Bloomberg.

Schimbul ar duce numărul total de prizonieri schimbați sub medierea EAU în acest an la aproape 1.400.

Emiratele Arabe Unite au mediat numeroase acorduri, nu numai între Rusia și Ucraina, ci și între Rusia și SUA, cum ar fi atunci când au furnizat sprijin logistic și locația schimbului, când Moscova a eliberat-o pe Brittney Griner, starul baschetului WNBA, în schimbul traficantului de arme condamnat Viktor Bout.

Ministerul de Externe al Rusiei nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii, iar un purtător de cuvânt al guvernului EAU a refuzat să comenteze.

La începutul lunii iunie, președintele Vladimir Putin a declarat că Rusia deținea 6.465 de prizonieri de război ucraineni, în timp ce autoritățile de la Kiev dețineau 1.348 de ruși.

Schimbul a fost un nou semnal că cele două părți au trecut peste doborârea unui avion în regiunea Belgorod din Rusia, în ianuarie, care, potrivit oficialilor ruși, transporta 65 de prizonieri destinați schimbului.

Oficialii de la Kiev au contestat această afirmație, afirmând că Rusia nu a furnizat nicio dovadă.

Tags: de 180 de prizonierifac schimbRusia și Ucraina
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei