X

Rusia şi Ucraina fac un nou schimb de corpuri ale militarilor ucişi

Kievul a anunţat miercuri un nou schimb de corpuri ale soldaţilor ruşi şi ucraineni ucişi în lupte, printre care şi combatanţi ucraineni de la oţelăria Azovstal din Mariupol, în timp ce corpurile unor soldaţi predate Ucrainei la ultimul schimb de acest fel au ajuns la Kiev, relatează AFP, potrivit agerpres

”Un nou schimb de corpuri ale militarilor ucişi a avut loc. Cincizeci de eroi ucişi au fost predaţi. Dintre cei 50 de apărători ai noştri, 37 sunt eroi de la Azovstal”, a precizat ministerul ucrainean al reintegrării.

Citește și : Viaţa după pandemie: Beijingul îşi redeschide restaurantele

Schimbul a avut loc pe linia frontului în regiunea Zaporojie, în estul Ucrainei, ”după formula 50 contra 50”, adaugă acelaşi minister, care anunţase săptămâna trecută primul schimb de acest fel, în care cele două tabere şi-au predat reciproc corpurile a câte 160 de soldaţi ucişi.

Asociaţia familiilor luptătorilor de la Azovstal a anunţat în acest timp că au sosit la Kiev corpurile combatanţilor ucraineni ucişi în luptele de la această oţelărie şi predate anterior Ucrainei.

Ultimii combatanţi ucraineni baricadaţi în combinatul Azovstal, aproape 2.500, s-au predat trupelor ruse între 16 şi 20 mai.

Citește și : Totul pentru petrol! Casa Albă pare să şteargă cu buretele implicarea lui MbS în asasinarea lui Khashoggi

Tags: AzovstalkievMariupol
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina