X

Rusia și Ucraina raportează lupte în apropiere de Insula Șerpilor

Ministerul rus al Apărării a afirmat că forțele sale din zona Insulei Șerpilor, în largul coastelor Ucrainei, au doborât mai multe avioane și drone ucrainene, conform CNN, informează mediafax.

Într-un briefing la Moscova, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, a declarat că un bombardier ucrainean Su-24, un avion de luptă Su-27, trei elicoptere Mi-8 cu o unitate de intervenție și două drone de atac de fabricație turcească au fost doborâte.

Citește și : În plin război cu Ucraina, o expoziţie organizată la Moscova prezintă ‘cruzimea NATO’

“O barcă de asalt amfibie ucraineană Stanislav a fost, de asemenea, distrusă”, a spus el.

Ministerul a postat o înregistrare video care pretinde că arată cum apărarea aeriană rusă de pe Insula Șerpilor doboară o dronă.

Anterior, armata ucraineană a raportat, de asemenea, lupte în jurul Insulei Șarpelui, dar nu a comentat cu privire la eventuale pierderi. Ea a publicat imagini filmate cu drone care, potrivit acesteia, arată că forțele sale au distrus o ambarcațiune rusă de debarcare pe insulă. Ea a spus că două sisteme de rachete antiaeriene au fost, de asemenea, lovite.

Citește și : Autorităţile din Transnistria denunţă noi atacuri cu drone de origine necunoscută

Insula Șarpelui este locul unde, la începutul războiului, soldații ucraineni au reacționat sfidător la avertismentele atacatorilor ruși.

 

Tags: droneInsula ŞerpilorrusiaStanislavucraina
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina