X

Rusia speră că noul ministru de externe german va reuşi să detensioneze relaţiile Occidentului cu Moscova

Rusia şi-a exprimat speranţa că viitorul ministru german de externe, Heiko Maas (foto), din partea Partidului Social-Democrat (SPD), va adopta un rol de mediator între Rusia şi Occident, potrivit unui expert în relaţiile ruso-germane, relatează vineri agenţia DPA, potrivit agerpres.

”Berlinul ar putea fi partenerul din UE şi NATO care încearcă să înţeleagă Moscova”, a declarat expertul Vladislav Belov, de la Centrul pentru studii germane de la Academia rusă de ştiinţe.

Citeşte şi: La un pahar de soju, Kim Jong-Un a glumit pe seama imaginii sale din presa internaţională

Relaţiile dintre Rusia şi Occident au ajuns în ultimii ani la cel mai scăzut nivel al lor de la cel de-Al Doilea Război Mondial, în contextul conflictului din Ucraina şi al acuzaţiilor americane potrivit cărora Rusia ar fi intervenit în ultimele alegeri prezidenţiale care au avut loc în SUA.

Se aşteaptă ca Heiko Maas, în prezent ministru al justiţiei, să asigure continuitate în actualele relaţii dintre Rusia şi Germania. ”El nu va încerca să schimbe totul peste noapte”, a declarat Belov.

Maas ar putea avea însă o atitudine critică faţă de situaţia drepturilor omului din Rusia, ”dar experienţa arată că acest subiect nu va afecta în mod fundamental relaţiile dintre Moscova şi Berlin”, a mai spus Belov.

Heiko Maas a fost desemnat în mod oficial vineri drept noul ministru de externe al Germaniei în viitorul executiv al cancelarului Merkel, precizează DPA.

Tags: al Doilea Război MondialgermaniaHeiko MaasmoscovaNATOoccidentPartidul Social-Democrat din Germania (SPD)rusiaSUAUniunea Europeană (UE)Vladislav Belov
Categorii: Știrile zilei