X

Rusia susţine că a doborât 76 de drone ucrainene, depozitele de petrol sunt în flăcări

Rusia susţine că a doborât 76 de drone ucrainene, depozitele de petrol sunt în flăcări

Rusia a anunţat sâmbătă că a doborât 76 de drone ucrainene în cursul nopţii şi dimineţii, vizând în special depozite de petrol, provocând incendii, scrie AFP.

Majoritatea acestor drone au fost “interceptate şi distruse” în regiunile Rostov pe Don, unde se află cartierul general al operaţiunii ruse în Ucraina (36), în regiunile Kursk (8) şi Belgorod (10), care se învecinează cu Ucraina, precum şi în regiunea Oriol (17), a precizat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

În regiunea Belgorod, atacul cu dronă a vizat un depozit de petrol din districtul Gubkin, provocând un incendiu acolo care a fost rapid ţinut sub control, potrivit guvernatorului regional Viacheslav Gladkov.

Un nou atac a lovit o maşină în satul Saltykovo, rănind şoferul, a adăugat Gladkov pe Telegram.

În regiunea de frontieră ucraineană Rostov, un atac cu şase drone a vizat un depozit de petrol peste noapte şi mai multe rezervoare de combustibil au luat foc acolo, în districtul Kamenski, a declarat şeful guvernului local Vladimir Savine.

Mai mult de 90 de pompieri şi 33 de vehicule au fost trimise la faţa locului pentru a aduce incendiul sub control, a declarat el pe Telegram.

Rusia anunţă aproape zilnic că a distrus drone ucrainene lansate împotriva teritoriului său.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

Kievul afirmă că efectuează aceste lovituri ca răspuns la bombardamentele ruseşti care au îndoliat Ucraina timp de mai bine de doi ani şi că acordă prioritate ţintelor militare şi industriale.

Sâmbătă, armata ucraineană a anunţat că a doborât 24 de drone ruseşti peste noapte, în special în regiunile Kherson, Odessa, Mykolaďv, Poltava, Dnipropetrovsk şi Kiev.

Tags: dronepetrolrusia
Externe