X

Rusia susține că rebelii sirieni împiedică intrarea inspectorilor OIAC în Douma

Ministrul de adjunct de externe al Rusiei Mihail Bogdanov a declarat joi că rebelii sirieni împiedică intrarea inspectorilor Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) în Douma, o suburbie a Damascului, relatează RIA Novosti, citată de Reuters, conform agerpres.

Experţii OIAC se află de sâmbătă la Damasc pentru o anchetă cu privire la presupusul atac cu arme chimice din 7 aprilie la Douma, controlată la acea dată de rebeli. Occidentul atribuie regimului sirian responsabilitatea pentru acest atac soldat cu peste 40 de morţi, în timp ce Moscova nu încetează să susţină că ‘totul este o înscenare’.

Citește și : Merkel şi Macron promit un compromis franco-german pentru reformarea UE

O echipă de agenţi de securitate a ONU, care se afla miercuri într-o misiune de recunoaştere la Douma, înaintea sosirii experţilor OIAC, a fost vizată de tiruri cu arme de foc, ceea ce a determinat-o să părăsească oraşul.

Sâmbătă, media de stat de la Damasc au anunţat că forţele de securitate ale regimului sirian au intrat în oraşul Douma, ultimul fief al rebelilor în Ghouta orientală, în apropiere de capitala Damasc, potrivit AFP. ‘Unităţi ale forţelor de securitate internă intră în Douma’, a transmis televiziunea de stat, precizând că oraşul rebel va fi eliberat în câteva ore ‘de prezenţa teroristă’, aluzie la combatanţii rebeli.

Citește și : Secretarul general al NATO critică Olanda pentru cheltuielile insuficiente în apărare

Tags: anchetaatac cu arme chimicedamascDoumaMihail BogdanovOIAC
Categorii: Știrile zilei