X

Rusia: Tânăra din Belarus care susține că știe secrete despre Trump și Rusia, eliberată (avocat)

Fosta escort-girl belarusă Nastia Rîbka, care a promis dezvăluiri despre rolul Rusiei în alegerile din Statele Unite şi a fost arestată săptămâna trecută la Moscova, a fost eliberată, a anunţat marţi avocata unuia dintre coacuzaţi, citată de France Presse, potrivit agerpres.

“Anchetatorii au luat decizia de a-i elibera condiţionat”, a declarat Svetlana Sidorkina, avocata lui Aleksandr Kirilov, arestat împreună cu ea pentru “incitare la prostituţie” la întoarcerea lor din Thailanda, de unde fuseseră expulzaţi.

Citește și : Rusia: Individul care a vrut să deturneze un avion a cerut să ajungă în Afganistan

Ei vor avea “obligaţia să se prezinte” în faţa unui judecător, a adăugat avocata, fără a preciza când ar putea avea loc audierea.

Nastia Rîbka, al cărei nume real este Anastasia Vaşukevici, a fost arestată la întoarcerea din Thailanda, de unde a fost expulzată după aproape un an în închisoare pentru că a predat cursuri de “formare sexuală”.

Ea a fost arestată joi la Moscova în timp ce era în tranzit spre Minsk, capitala Belarus.

“Nastia Rîbka” s-a făcut cunoscută când a asigurat că este implicată într-un scandal politic cu magnatul rus al aluminiului Oleg Deripaska, un apropiat al fostului director de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort.

Tânăra a susţinut că este în posesia “pieselor lipsă din puzzle” în legătură cu ajutorul pe care l-ar fi dat Kremlinul lui Donald Trump în timpul campaniei sale electorale din 2016.

Citește și : O nouă lovitură la vârful mafiei siciliene din Palermo – poliția italiană a arestat şapte persoane

Avocatul ei, Dmitri Zaţarinski, a postat un videoclip pe pagina sa de Instagram unde Anastasia Vaşukevici poate fi văzută într-o maşină. “Nastia Rîbka este liberă. Ne întoarcem acasă”, a scris el.

În cursul unei audieri desfăşurată sâmbătă, în timpul căreia detenţia i-a fost prelungită cu trei zile, ea a asigurat că nu vrea “în niciun fel să-l compromită pe Oleg Deripaska”. “Mi-am săturat”, a adăugat ea.

Tags: Aleksandr KirilovAnastasia VaşukevicimoscovaNastia RîbkaStatele UniteThailanda
Categorii: Diaspora