Rusia transmite Germaniei că este deschisă la oprirea disputei privind media

Publicat:

Rusia a transmis vineri că va răspunde la fel dacă Germania va acţiona pentru a pune capăt neînţelegerii privind media, dar că va continua disputa dacă Berlinul va face acelaşi lucru, relatează Reuters, potrivit agerpres

Rusia a dispus joi închiderea biroului local al radioteleviziunii germane internaţionale Deutsche Welle, ca represalii la interdicţia impusă postului rus de televiziune RT de a fi difuzat în Germania.


Citește și : India a înregistrat peste 500.000 de decese asociate COVID-19

Angajaţii Deutsche Welle de la Moscova urmau să îşi predea vineri acreditarea la Ministerul de Externe rus. DW a precizat pe site-ul său că echipa sa de la Moscova şi-a oprit activitatea vineri dimineaţă.

Disputa privind media a tensionat şi mai mult relaţiile dintre Rusia şi Germania, într-un moment în care legăturile sunt deja sub presiune în privinţa calendarului lansării gazoductului Nord Stream 2, care mai trebuie să primească undă verde de la autorităţile germane de reglementare.

Cancelarul german Olaf Scholz urmează să se deplaseze la Moscova la 15 februarie şi să aibă discuţii cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Vorbind despre această dispută privind media, Marina Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, a declarat în conferinţa sa de presă săptămânală că acum mingea este în terenul Germaniei.

“Dacă Germania va face ca situaţia să escaladeze, vom răspunde în acelaşi fel. Dacă Germania alege o normalizare a situaţiei, vom răspunde la fel – suntem la fel de pregătiţi să normalizăm situaţia”, a spus ea.

Konstantin Kosaciov, vicepreşedinte al camerei superioare a parlamentului rus, a spus că Putin şi Scholz vor discuta despre această dispută la întâlnirea lor. El a declarat că Rusia va fi dispusă să îşi anuleze decizia în legătură cu Deutsche Welle dacă Germania îşi schimbă poziţia în privinţa RT DE.

Irina Filatova, care lucrează pentru serviciul de limba rusă al Deutsche Welle în Germania, a spus că decizia Moscova a fost “un şoc uriaş” pentru angajaţi.

“Ne aşteptam la unele măsuri după ce RT a fost interzisă în Germania. Dar nu ne aşteptam ca aceste măsuri de retorsiune ale autorităţilor ruse să fie atât de dure”, a afirmat ea.

Citește și : Omul care încearcă să-l dea jos de la putere pe Boris Johnson

Un purtător de cuvânt al guvernului german a spus că decizia împotriva DW este “pur politică”.

Prin vocea unui purtător de cuvânt, Uniunea Europeană a denunţat decizia Rusiei de a închide biroul Deutsche Welle de la Moscova, spunând că “este inacceptabilă şi nu are nicio justificare”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.