Rusia trebuie să-i asigure ‘imediat’ asistenţă medicală lui Navalnîi, solicită guvernul german

Publicat:

Rusia trebuie să-i asigure ‘imediat’ asistenţă medicală opozantului rus Aleksei Navalnîi, închis de doi ani şi a cărui stare de sănătate s-a deteriorat, a declarat vineri guvernul german, potrivit France Presse, scrie agerpres

‘Noi am primit cu mare îngrijorare informaţiile despre starea critică de sănătate a lui Aleksei Navalnîi’, a afirmat într-o conferinţă de presă o purtătoare de cuvânt a executivului german, Christiane Hoffman.


Citește și : Cine sunt favoriţii la prezidenţialele din Cehia: Un fost prim-ministru, un general şi o economistă

Ea a lansat un apel către autorităţile ruse să-i acorde ‘imediat’ asistenţă medicală opozantului rus, victima unei otrăviri în 2020 cu agent neurotoxic de tip Noviciok, ce a fost atribuită serviciilor de securitate ruse.

‘Ceea ce i se întâmplă lui Navalnîi ar putea să se aplice tuturor celor care ridică vocea în Rusia împotriva regimului’ preşedintelui Vladimir Putin, a avertizat purtătoarea de cuvânt, referindu-se la opozantul care a primit îngrijiri la Berlin după otrăvirea din august 2020 în Siberia.

Aliaţii lui Navalnîi (46 de ani) – care afirmase miercuri că suferă de simptome asemănătoare gripei şi că este privat de un acces satisfăcător la asistenţă medicală – au denunţat o tentativă a Kremlinului de a-l ‘ucide’ lent.

El spune că trebuie să ducă o ‘luptă acerbă’ pentru a obţine ‘medicamentele de bază’ şi că i-a fost refuzată spitalizarea la unitatea medicală a închisorii unde se află, situată la 200 km de Moscova.

În plus, mai spune Navalnîi, deţinutul care stă în aceeaşi celulă cu el este dus cu regularitate la spitalul închisorii şi apoi adus în cameră, în plină epidemie de gripă. Se pare că este folosit ca ‘armă bacteriologică’, afirmă sarcastic opozantul într-un mesaj postat pe o reţea de social media prin avocaţii săi.

Preşedintele rus ‘(Vladimir) Putin încearcă în continuare să-l ucidă pe Navalnîi, dar într-un mod mai discret şi mai lent’, a denunţat echipa sa miercuri.

Aproape 500 de medici au semnat o petiţie, publicată pe Facebook, în care îi cer lui Vladimir Putin ca lui Navalnîi să i se acorde asistenţă medicală corespunzătoare şi să facă să înceteze ‘abuzurile ‘ împotriva sa.

Citește și : Justiţia spaniolă renunţă la principalul capăt de acuzare împotriva lui Puigdemont

Navalnîi, principalul critic al Kremlinului şi oponent al ofensivei militare în Ucraina, a fost arestat în Rusia în ianuarie 2021, la revenirea sa în ţară din Germania, unde primise îngrijiri după ce fusese otrăvit.

În martie, el a fost condamnat la nouă ani de închisoare cu regim ‘sever’ pentru acuzaţii de ‘fraudă’ pe care le consideră fictive. Sentinţa a fost ‘motivată politic’, a denunţat vineri purtătoarea de cuvânt a guvernului german.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.