Rusia a trimis o navă militară spre Argentina pentru operaţiunile de căutare şi salvare a submarinului San Juan

Publicat:

Rusia a anunţat că a trimis joi o navă militară spre Argentina, pentru a ajuta la găsirea submarinului San Juan, dispărut în urmă cu opt zile în sudul Oceanului Atlantic, cu peste 40 de oameni la bord, informează agerpres .

‘Rusia şi-a oferit ajutorul pentru operaţiunile de căutare şi salvare’, a anunţat Kremlinul într-un comunicat, publicat în urma unei convorbiri telefonice care a avut loc miercuri seara între preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său argentinian Mauricio Macri, în timpul căreia Putin şi-a exprimat ‘sprijinul’.


Ministerul rus al Apărării a precizat joi că este vorba de o navă pentru cercetări ştiinţifice, Iantar’, care s-a aflat până acum în largul coastei de vest a Africii.

Această navă oceanografică dispune de echipamente ce permit ‘efectuarea de căutări la o adâncime ce ajunge până la 6.000 de metri’, cu ajutorul a două mini-submarine, a precizat ministerul într-un comunicat citat de agenţiile de presă ruse.

Citește și : Erdogan va fi primul preşedinte turc care va vizita Grecia în ultimii 65 de ani

San Juan, un submarin al marinei argentiniene, a dispărut cu 44 de membri ai echipajului său la 15 noiembrie şi de atunci nu a mai dat semne de viaţă. Dacă submersibilul se află în imersiune, persoanele la bord ar putea fi lipsite de oxigen, rezervele fiind în mod teoretic epuizate în şapte zile.

Cercetările, la care participă deja în mod activ SUA, Marea Britanie, Franţa, Brazilia şi Chile, mobilizează mai mult de 4.000 de persoane pe o zonă ce echivalează cu suprafaţa Franţei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cu două tone de marfă nedeclarată la vamă

Cu două tone de marfă nedeclarată la vamă Funcționarii postului vamal Leușeni au supus controlului de specialitate un autocamion de model „Scania” ce se...

Grijă mare de unde cumpărați alimente pe timp de caniculă. ANSA avertizează

Grijă mare de unde cumpărați alimente pe timp de caniculă. ANSA avertizează Aveți mare grijă de unde procurați produse alimentare în această perioadă caniculară, avertizează...

A început admiterea la liceu

A început admiterea la liceu La data de 6 iulie a demarat prima etapă a concursului de admitere în învățământul liceal care durează până la...

Ordonanțe de sechestru pe bunuri în valoare de circa 500 de mii de lei

Ordonanțe de sechestru pe bunuri în valoare de circa 500 de mii de lei Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a Centrului Național Anticorupție...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.