X

Rusia trimite o nouă tranşă de vaccinuri în Serbia

O nouă tranşă de vaccinuri ruseşti Sputnik V va ajunge în Serbia din Federaţia Rusă duminică, 21 februarie, a anunţat joi ministrul sârb pentru inovaţii şi dezvoltare tehnologică, şeful comisiei interguvernamentale pentru cooperare cu Rusia, Nenad Popovic, informează TASS, potrivit agerpres.

“Mulţumim, fraţilor!”, a scris Popovici pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Merkel cere o soluţie diplomatică în dosarul iranian

La ora actuală, Serbia, a cărei populaţie se cifrează la circa 7 milioane de persoane, a inoculat 1,18 milioane de doze de vaccin, în prima şi a doua administrare. Potrivit TASS, în ceea ce priveşte numărul de persoane vaccinate raportat la populaţie, Serbia se situează pe locul 1 din regiune, locul 2 în Europa şi al 6-lea în lume.

Pe 24 decembrie 2020, Serbia a început campania de vaccinare cu vaccinul american Pfizer. Pe 31 decembrie anul trecut, Agenţia pentru medicamente a Serbiei a autorizat utilizarea vaccinului rusesc Sputnik V, iar de pe 6 ianuarie a început vaccinarea cu preparatul rusesc. De asemenea, pe 16 ianuarie în Serbia a ajuns prima tranşă – 1 milioane de doze – de vaccin chinezesc Sinopharm, iar pe 18 ianuarie organismul de reglementare sârb a autorizat utilizarea primelor 100.000 de doze de vaccin chinezesc.

Citeşte şi: Joe Biden l-a sunat pe Bibi Netanyahu

Potrivit TASS, vaccinul rusesc de bucură de mare popularitate în rândul populaţiei sârbe, ambasadorul Serbiei în Rusia afirmând că în jur de 85% dintre locuitorii Serbiei ar dori să se vaccineze cu Sputnik V.

Tags: coronavirusNenad PopovicrusiaserbiaSputnik Vvaccin
Categorii: Externe