Rusia trimite provizii spre Staţia Spaţială Internaţională (VIDEO)

Publicat:

Rusia a lansat marţi capsula cargo Progress MS-19 spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS) încărcată cu 1,6 tone de echipamente şi materiale pentru aprovizionarea membrilor platformei orbitale, relatează EFE, potrivit agerpres.

Lansarea cargoului Progress a avut loc la 04:26 GMT cu ajutorul unei rachete Soyuz-2.1a de pe cosmodromul Baikonur, din stepa kazahă.


Citeşte şi: Premierul din Alberta PUNE CAPĂT certificatului de vaccinare – Black News

Capsula cargou se va cupla în mod automat la modulul Poisk al segmentul rus al ISS peste două zile, la 07:08 GMT.

Este vorba de cea de-a 80-a misiune de aprovizionare a ISS, potrivit agenţiei spaţiale ruse, Roscosmos.

Nava rusească duce pe platforma orbitală aproximativ 1,6 tone de diferite echipamente şi materiale, inclusiv pentru menţinerea sistemelor de la bordul ISS, pentru controlul medical şi materiale igienico-sanitare.

Transportă de asemenea pe ISS articole de îmbrăcăminte, alimente conservate sau proaspete pentru echipaje, precum şi un ansamblu de sisteme pentru programul de cercetare şi experimente ştiinţifice pentru cercetătorii ruşi ai platformei.

Citeşte şi: Justin Trudeau declanşează ‘Emergencies Act’ în Canada – Black News

Cosmonauţii Piotr Dubrov şi Anton Shkaplerov, doi dintre cei şapte membri ai echipajului aflaţi pe ISS, vor supraveghea de pe modulul de serviciu Zvezda cuplarea navei Progress MS-19 la platforma orbitală.

În cazul, puţin probabil, ca nava să nu se poată cupla automat la platformă, ei vor putea efectua manual această manevră, prin sistemul de andocare de urgenţă TORU.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Blindate pe drumurile naționale. Mascații de la FULGER se antrenează

Blindate pe drumurile naționale. Mascații de la FULGER se antrenează Blindate și altă tehnică militară s-ar putea deplasa pe drumurile naționale pe parcursul zilelor de...

METEO// Vremea se răcește și rămâne instabilă

METEO// Vremea se răcește și rămâne instabilă Vremea  se menține instabilă astăzi, iar regimul termic va indica o ușoară scădere. Citește și: Beat, fără cască și...

Moartea unui pasager într-un tren din Tokyo a trecut neobservată 12 ore; garnitura a parcurs 652 km

Moartea unui pasager într-un tren din Tokyo a trecut neobservată 12 ore; garnitura a parcurs 652 km Decesul unui japonez, într-un tren din regiunea Tokyo,...

Evenimentele Zilei de 3 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 3 iulie în Istorie 3 iulie este a 184-a zi a calendarului gregorian și a 185-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.