X

Rusia trimite recruți ‘fără experiență’ pentru a apăra regiunea Kursk

Rusia trimite recruți ‘fără experiență’ pentru a apăra regiunea Kursk

Rusia trimite recruți „fără experiență” pentru a apăra zonele din regiunea de graniță Kursk, relatează SkyNews, care citează Moscow Times.

În urma invaziei Ucrainei în regiunea rusă, au apărut rapoarte despre tineri recruți care au fost trimiși în luptă, potrivit stiripesurse.

Citește și: VIDEO Momentul când șeful regiunii Kursk i-a spus lui Putin că Rusia a pierdut controlul asupra a 28 de așezări din regiune, iar președintele Rusiei l-a întrerupt

Cel puțin 52 de familii au contactat ministerul rus al apărării după ce au pierdut contactul cu fiii lor, relatează ziarul independent. Familiile au inițiat o petiție prin care cere Kremlinului să cheme tinerii soldați din regiunea Kursk.

În petiția consultatăp de Moscow Times se spune: „Suntem mamele recruților și vă cerem să retrageți recruții din zonele de luptă. Nu au experiență în angajamente militare și nu au arme”.

Toți bărbații din Rusia trebuie să facă un serviciu militar de un an sau o pregătire echivalentă în timpul învățământului superior, începând cu vârsta de 18 ani.

Citește și: Alertă de călătorie în Grecia. Recomandările MAE

Tags: Kurskrecrutirusia
Externe