Rusia va construi un spital cu ajutorul ‘experienţei Chinei’ pentru a face faţă epidemiei de coronavirus

Publicat:

Moscova, bazându-se pe experienţa Chinei de a construi spitale în timp record, a anunţat vineri că a început construcţia unui centru medical din prefabricate pentru a face faţă epidemiei de coronavirus, relatează AFP, potrivit agerpres.

Într-un comunicat, Departamentul de lucrări publice al primăriei capitalei ruse a declarat că a început construcţia clădirii şi a drumurilor care duc la ea.


Citește și : Posibil 100.000 de cazuri de coronavirus în statul american Ohio

Cu o capacitate de 500 de paturi conectate la aparate de respiraţie, spitalul se va afla la circa 60 de kilometri sud-vest de centrul Moscovei şi se va întinde pe o suprafaţă de 43 de hectare.

Andrei Bochkarev, viceprimarul oraşului, a dat asigurări că va fi un “centru medical printre cele mai moderne” realizat “cu experienţa partenerilor noştri chinezi”. Cu toate acestea, el nu a menţionat o dată de finalizare a lucrărilor.

Spitalul va avea “blocuri operatorii, servicii de reanimare şi de diagnostic, destinate şi copiilor”, se arată într-un comunicat al autorităţilor ruse.

La începutul lunii februarie, China a construit un spital de 1.000 de paturi în doar 10 zile în Wuhan (centrul Chinei), focarul epidemiei de coronavirus.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat marţi că spitalul se va afla la o distanţă de 250 de metri de locuinţele din zonă şi că “locuitorii vor fi în siguranţă”.

Citește și : Premierul spaniol va decreta stare de urgenţă: ‘Ne aşteaptă săptămâni foarte grele’

Potrivit site-ului rus Znak, citând un document intern al primăriei, construcţia noului spital ar urma să coste 8,5 miliarde de ruble (105 milioane de euro).

Rusia, care a luat numeroase măsuri, precum limitarea zborurilor, închiderea frontierelor şi carantina, a anunţat că în ţară s-au înregistrat până în prezent 45 de cazuri de coronavirus.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.