X

Rusia va expulza un diplomat albanez ca retorsiune

Rusia a anunţat luni expulzarea unui diplomat albanez ca retorsiune, după ce în ianuarie Albania a expulzat un diplomat rus pentru încălcarea repetată a măsurilor impuse de autorităţi pentru a limita propagarea epidemiei de COVID-19, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Ministerul de Externe rus a precizat că diplomatul albanez trebuie să părăsească teritoriul Federaţiei Ruse în termen de 72 de ore.

Citește și : Moussa Faki Mahmat, reales preşedinte al Comisiei Uniunii Africane

În luna ianuarie, guvernul de la Tirana declarat persona non grata un diplomat rus şi a cerut expulzarea sa din ţară pentru încălcarea continuă a măsurilor impuse de autorităţile sanitare pentru limitarea propagării epidemiei de COVID-19.

Moscova a declarat că este vorba despre un ‘pretext forţat’.

Diplomatul rus Aleksei Krivoşeev a fost obligat să părăsească Albania în termen de 72 de ore de la transmiterea notificării oficiale, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe albanez. Din aprilie anul trecut, guvernul albanez a primit plângeri şi sesizări cu privire la încălcările repetate ale măsurilor antiepidemice de către acest diplomat de la Ambasada Federaţiei Ruse la Tirana.

Citește și : Iordania redeschide gradual şcolile

În Albania, purtarea măştilor pe stradă şi în alte spaţii publice este obligatorie, adunările de peste zece persoane sunt interzise, iar între orele 22:00 şi 06:00 este în vigoare o interdicţie de circulaţie.

Tags: AlbaniaAleksei Krivoşeevcovid-19retorsiunerusia
Categorii: Diaspora