X

Rusia va face ‘schimbări majore’ în privinţa forţelor sale armate

Rusia a anunţat marţi că va face “schimbări majore” în privinţa forţelor sale armate în perioada 2023-2026, angajându-se să-şi revizuiască structura militară, după lunile de eşecuri înregistrare pe câmpul de luptă din Ucraina, scrie Reuters, potrivit agerpres.

Pe lângă reformele administrative, Ministerul rus al Apărării a afirmat că va întări capabilităţile de luptă ale forţelor sale navale, aerospaţiale şi de rachete strategice.

Citeşte şi: Mai multe ţări doresc ridicarea recentelor sancţiuni ‘punitive’ israeliene impuse Palestinei – Black News

“Doar prin întărirea componentelor structurale cheie ale Forţelor armate este posibil să garantăm securitatea militară a statului şi să apărăm noile entităţi şi facilităţile critice ale Federaţiei Ruse”, a spus ministrul apărării, Serghei Şoigu.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a explicat că aceste schimbări au devenit necesare ca urmare a “războiului prin procură” desfăşurat în Ucraina de Occident, care trimite armament din ce în ce mai puternic în Ucraina pentru a o ajuta să reziste forţelor ruse.

În decembrie, Ministerul rus al Apărării, criticat în ţară pentru ineficienţa eforturilor sale de a prelua controlul asupra unor importante teritorii din Ucraina, s-a angajat să crească efectivele personalului militar la 1,5 milioane de oameni.

Citeşte şi: În Belarus a început procesul în contumacie împotriva Svetlanei Tihanovskaia – Black News

Conducerea ministerului a suferit numeroase schimbări în cele 11 luni de la lansarea a ceea ce Moscova numeşte “operaţiune militară specială” şi în care forţele ruse au cucerit iniţial zone importante din sudul şi estul Ucrainei, pentru a înregistra însă ulterior o serie de înfrângeri şi retrageri dureroase, notează Reuters.

Săptămâna trecută, Serghei Şoigu l-a numit în fruntea campaniei din Ucraina pe generalul de armată Valeri Gherasimov, şeful Statului major general. Vineri, Ministerul apărării a afirmat că a preluat controlul la Soledar, mic oraş din regiunea ucraineană Doneţk cunoscut pentru minele sale de sare şi care era vizat de câteva săptămâni de forţele ruse.

Tags: armataDmitri PeskovmoscovarusiaSerghei ŞoiguucrainaValeri Gherasimov
Categorii: Știrile zilei