X

Rusia va închide mai multe penitenciare în Siberia, în contextul în care numeroşi deţinuţi luptă în Ucraina (presă)

Rusia va închide mai multe penitenciare în Siberia, în contextul în care numeroşi deţinuţi luptă în Ucraina (presă)

Autorităţile din regiunea rusă Krasnoiarsk intenţionează să închidă în acest an mai multe penitenciare, pe fondul unei scăderi a numărului de deţinuţi cauzate de recrutarea de condamnaţi pentru a fi trimişi pe front în Ucraina, a relatat joi cotidianul rus Kommersant, citat de Reuters.

Comisarul pentru drepturile omului al regiunii Krasnoiarsk, Mark Denisov, a informat parlamentul regional că cel puţin două penitenciare locale vor fi închise ca urmare a ”unei reduceri a numărului de condamnaţi în contextul operaţiunii militare speciale (din Ucraina)”, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: Galbur: „Reunificarea cu România – unica soluție”

Rusia a recrutat din deţinuţi pentru a lupta în Ucraina din 2022, când Evgheni Prigojin, fostul şef al grupării paramilitare Wagner, a început să viziteze colonii penitenciare pentru a le oferi deţinuţilor posibilitatea graţierii lor în schimbul unui serviciu militar de şase luni pe front.

Prigojin, care a murit într-un accident de avion după ce a condus o revoltă contra liderilor armatei ruse, a declarat că recrutase 50.000 de astfel de deţinuţi pentru gruparea Wagner.

Citește și: Condițiile moderne de trai au ajuns la Cociulia

Tags: rusiasiberiaucraina
Externe