X

Rusia va închide pentru traficul rutier un punct cheie de trecere a frontierei cu Estonia ‘pentru lucrări de renovare’

Rusia va închide pentru traficul rutier un punct cheie de trecere a frontierei cu Estonia ‘pentru lucrări de renovare’

Ministerul de Externe eston a anunţat joi că Rusia va închide pentru traficul rutier un punct cheie de trecere a frontierei, invocând lucrări de renovare care au urma să dureze doi ani, relatează AFP.

Autorităţile de la Tallinn au declarat că au primit o notă oficială de la Moscova, în care se precizează faptul că punctul de trecere Narva-Ivangorod va fi închis de la 1 februarie, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi: România intră în ‘Schengen Air’ din martie 2024

“Conform acestei note, lucrările de renovare ar trebui să dureze până la sfârşitul anului 2025. Vom vedea ce se întâmplă cu adevărat”, a declarat pentru presă ministrul de externe eston, Margus Tsahkna.

“În ceea ce ne priveşte, ne vom continua activităţile obişnuite la graniţă”, a spus el.

Punctul de trecere, care leagă Narva, al treilea oraş ca mărime din Estonia, de oraşul rus Ivangorod, va rămâne deschis pietonilor.

Fostă republică sovietică, în prezent membră a UE şi NATO şi un susţinător ferm al Ucrainei, Estonia are o frontieră de 333 de kilometri cu Rusia. Cinci puncte de trecere vor rămâne deschise după închiderea celui de la Narva.

Citeşte şi: Află cine este cel mai bogat om din lume. Vezi ce avere are

În noiembrie 2023, Estonia le-a recomandat cetăţenilor săi să evite călătoriile în Rusia, precizând că Tallinn ar putea închide temporar graniţa cu vecinul său din est din cauza afluxului de migranţi.

Tags: EstoniaMargus TsahknamoscovaNarva-Ivangorodrusiatallinn
Externe