Rusia va participa ONLINE la summitul G20 din Indonezia

Publicat:

Indonezia, ţara care actualmente deţine preşedinţia G20, a anunţat joi că ministrul rus al Finanţelor, Anton Siluanov, a confirmat faptul că intenţionează să participe, în format virtual, la reuniunea miniştrilor de Finanţe şi guvernatorilor băncilor centrale din ţările membre ale G20, ce va fi organizată săptămâna viitoare, informează Reuters, potrivit agerpres.

De asemenea, Wempi Saputra, un responsabil din Ministerul indonezian al Finanţelor, a anunţat că autorităţile de la Jakarta se gândesc dacă să invite şi Ucraina la această reuniune, care va avea loc în data de 20 aprilie la Washington, “pentru a discuta impactul conflictului din această ţară asupra condiţiilor economice mondiale”.


Citeşte şi: Andrzej Duda acuză de la Kiev: ‘Este terorism, nu război!’ – Black News

“Nu avem capacitatea de a nu invita o ţară membră. În calitate de preşedinte, Indonezia a invitat toate statele membre şi până astăzi unele state au confirmat că vor participa în format fizic şi unele în format online”, a spus Wempi Saputra, la o conferinţă de presă, adăugând că acest lucru este valabil pentru toate statele membre, inclusiv Ministerul rus al Finanţelor şi Banca Centrală a Rusiei.

Faptul că Rusia este ţară membră a G20 a provocat disensiuni în rândul grupului, în condiţiile în care există solicitări din partea statelor Occidentale pentru excluderea Rusiei din acest grup, însă pe de altă parte există un sprijin pentru păstrarea ei, din partea altor state membre, inclusiv a Chinei.

Săptămâna trecută, secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a spus că Rusia ar trebui exclusă din G20 şi, totodată, a avertizat că SUA vor boicota unele reuniuni G20 dacă oficialii ruşi vor fi prezenţi.

Citeşte şi: Marine Le pen ar fi deschisă unei Franțe care PLEACĂ din Uniunea Europeană – Black News

La rândul său, Moscova a anunţat că preşedintele Vladimir Putin intenţionează să participe la summitul şefilor de stat şi de guvern din G20, care va avea loc în luna noiembrie la Bali.

G20, grupul ţărilor bogate şi al principalelor economii emergente, regrupează state care generează 85% din activitatea economică a lumii şi aproape două treimi din populaţia planetei. G20 reuneşte Africa de Sud, Arabia Saudită, Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Coreea de Sud, Franţa, Germania, India, Indonezia, Italia, Japonia, Marea Britanie, Mexic, Rusia, SUA, Turcia şi statele Uniunii Europene (UE). 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă Şapte copii se numără printre cele 49 de...

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda Sportivul Ivan Corșunov a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial...

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 pe scara Richter a...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.