Rusia va răspunde prin măsuri similare daca SUA pun în practică sancţiunile împotriva proiectului Nord Stream 2 (Putin)

Publicat:

Rusia va răspunde prin măsuri corespunzătoare împotriva Statelor Unite dacă Washingtonul îşi pune în practică sancţiunile împotriva companiilor implicate în proiectul gazoductului Nord Stream 2, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin, potrivit DPA, scrie agerpres.

Conducta Nord Stream 2, care leagă Rusia de Germania prin Marea Baltică şi va spori capacitatea de transport a gazelor naturale ruseşti către Europa, ar urma să devină operaţională în lunile următoare.


Citește și : Parlamentul European îi cere Chinei să închidă ‘taberele de reeducare’ din regiunea Xinjiang

Sancţiunile, adoptate de Congresul american şi care pentru a intra în vigoare mai au nevoie doar de semnătura preşedintelui Donald Trump, vizează companiile care participă la construcţia gazoductului, printre acestea numărându-se Allseas, OMV, Wintershall Dea, Engie, Uniper şi Shell, şi includ îngheţarea bunurilor şi revocarea vizelor americane pentru antreprenorii care au legătură cu gazoductul Nord Stream 2.

”Vom răspunde în mod reciproc”, a spus Putin la conferinţa sa de presă anuală televizată. ”Desigur că aceasta va avea un impact asupra relaţiilor noastre interguvernamentale”, a adăugat el.

Kremlinul a descris anterior aceste sancţiuni drept o încercare incorectă de a menţinere a poziţiilor americane pe piaţa europeană a gazelor naturale. SUA caută să-şi menţină ”dominaţia artificială asupra pieţelor europene” şi să-i forţeze pe europeni să cumpere gaze la un preţ mai mare faţă de cel al Rusiei din apropiere, a estimat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov.

Sancţiunile ‘nu plac nici Moscovei, nici capitalelor europene. Nici Berlinului, nici Parisului’, a mai afirmat Peskov, acuzând ‘o încălcare evidentă a dreptului internaţional’ şi ‘un exemplu ideal de concurenţă neloială’.

Citește și : ATAC ARMAT în apropierea sediului serviciilor secrete ruse (presă)

Şi ministrul german de externe, Heiko Maas, a criticat sancţiunile americane, acuzând SUA că încearcă să influenţeze ”deciziile autonome luate în Europa”.

SUA şi unele state europene – Ucraina, Polonia, ţările baltice – consideră însă că gazoductul va creşte dependenţa europenilor de gazul rusesc, de care Moscova s-ar putea folosi pentru a exercita presiuni politice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia revendică capturarea unui nou sat lângă Pokrovsk

Rusia revendică capturarea unui nou sat lângă Pokrovsk Rusia a revendicat sâmbătă capturarea unui nou sat în apropiere de Pokrovsk, un oraş care serveşte drept...

Femeile din Afganistan vor putea cere azil în UE doar în baza cetățeniei și sexului lor

Femeile din Afganistan vor putea cere azil în UE doar în baza cetățeniei și sexului lor Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis...

O misiune spaţială europeană va examina locul de impact al unei sonde NASA pe un asteroid

O misiune spaţială europeană va examina locul de impact al unei sonde NASA pe un asteroid Ultimele pregătiri sunt în curs pentru trimiterea unei nave...

Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul Indian, dar păstrează un atol cu o bază militară

Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul Indian, dar păstrează un atol cu o bază militară Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.