Rusia va ridica temporar restricţiile asupra exporturilor de benzină

Publicat:

Rusia va ridica temporar restricţiile asupra exporturilor de benzină

Rusia va permite rafinăriilor să continue încă o lună exporturile de benzină deoarece piaţa internă rămâne bine aprovizionată, transmite Bloomberg.

Guvernul a prelungit permisele acordate rafinăriilor până în 31 iulie, conform unui decret publicat sâmbătă. Precedentul decret urma să expire în 30 iunie, potrivit stiripesurse.


Citește și: Mai marii Europei s-au înţeles: Ursula von der Leyen rămâne şefa Comisiei Europene

“Adoptarea timpurie a reglementărilor de export şi-a dovedit eficienţa şi a permis saturarea pieţei interne. În prezent, stocurile interne de combustibili sunt suficiente şi cererea internă este îndeplinită în totalitate”, se arată într-un comunicat al ministrului Energiei, Sergei Tsivilev.

De la 1 martie, autorităţile de la Moscova au interzis exporturile de benzină, pentru o perioadă de şase luni, pentru a asigura aprovizionarea pieţei interne şi a preveni creşterea preţurilor. De asemenea, decizia are legătură cu atacurile ucrainene asupra rafinăriilor ruseşti, care au dus la scăderea producţiei de benzină, înaintea lucrărilor de mentenanţă din primăvară.

Acest embargou nu se aplică ţărilor din Uniunea Economică Euroasiatică, care include şi Kazahstanul, precum şi altor ţări, cum este Mongolia, cu care Rusia are un acord interguvernamental privind livrările de carburanţi.

Citește și: Rusia interzice trei posturi TV din România

În februarie, înaintea introducerii interdicţiei, Rusia exporta zilnic aproximativ 141.000 barili de benzină, sau aproape 14% din producţia sa totală de combustibil, conform datelor consultate de Bloomberg.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia se grăbeşte să-şi construiască o nouă staţie spaţială

Rusia se grăbeşte să-şi construiască o nouă staţie spaţială Rusia are drept obiectiv construcţia segmentului principal compus din patru module al noii sale staţii spaţiale...

Intrăm în rândul lumii: Ţara noastră va avea un nou Cod Naval

Ţara noastră va avea un nou Cod Naval Un nou Cod al Transportului Naval în Republica Moldova, care va include prevederi ale legislației UE, precum...

Cine sunt judecătorii propuși repetat de CSM

Cine sunt judecătorii propuși repetat de CSM Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) propune președintei Maia Sandu numirea în funcție până la atingerea plafonului de...

‘Băiatul lui tata’, Hunter Biden, dă în judecată Fox News

'Băiatul lui tata', Hunter Biden, dă în judecată Fox News Hunter Biden, fiul preşedintelui american, a depus plângere penală împotriva canalului Fox News, care a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.