Rusia va trimite Libanului imagini luate din satelit înainte şi după explozia masivă din portul Beirut

Publicat:

Agenţia spaţială rusă Roscosmos îi va trimite Libanului imagini luate din satelit înainte şi după explozia masivă care a lovit portul Beirut în august 2020, a anunţat miercuri directorul instituţiei, Dmitri Rogozin, potrivit Reuters, scrie agerpres.  

În luna octombrie, preşedintele libanez Michel Aoun i-a solicitat ambasadorului rus Aleksandr Rudakov imagini din satelit filmate de Rusia în 4 august 2020, atunci când o deflagraţie puternică a lovit portul Beirut, omorând 215 oameni, rănind alţi 6.500 şi devastând cartiere întregi ale capitalei libaneze.


Citește și : O lucrătoare umanitară spaniolă face ÎNCHISOARE în Israel

”Am semnat astăzi un document incluzând imagini destul de detaliate ca răspuns la o solicitare din partea conducerii libaneze”, a afirmat Rogozin.

Ancheta asupra exploziei din portul Beirut este încă în desfăşurare. Numeroşi libanezi sunt furioşi întrucât la peste 14 luni de la deflagraţie nu a fost trasă la răspundere nicio oficialitate.

Arătate cu degetul pentru neglijenţă criminală, autorităţile de la Beirut au respins orice eventuală anchetă internaţională, iar apoi l-au demis în februarie pe primul judecător local însărcinat cu efectuarea anchetei, Fadi Sawan.

Citește și : Social-democraţii danezi pierd alegerile în Danemarca, iar extrema dreaptă suferă o lovitură grea

În luna mai, actualul magistrat însărcinat cu ancheta în acest dosar, Tarek Bitar, a cerut mai mai multor state imagini care au surprins explozia.

Politicieni libanezi, inclusiv preşedintele Aoun, au criticat lipsa de cooperare din partea altor ţări după ce autorităţile de la Beirut au solicitat imagini ale deflagraţiei. Fostul premier Hassan Diab le-a adresat astfel de cereri Franţei şi Italiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.