Rusia va trimite o misiune pentru a verifica dacă SUA au ajuns într-adevăr pe Lună în 1969 (Dmitri Rogozin)

Publicat:

Viitoarea misiune a Rusiei către Lună va include şi o verificare a faptului dacă SUA au ajuns într-adevăr pe Lună în 1969, a declarat sâmbătă şeful agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, Dmitri Rogozin, informează dpa, potrivit Agerpres.

Răspunzând unei întrebări dacă NASA a aselenizat într-adevăr în urmă cu cinci decenii, Rogozin a declarat într-o înregistrare video postată pe Twitter că agenţia rusă ”’şi-a stabilit ca obiectiv să zboare şi să verifice dacă au fost acolo sau nu”’.


Citește și : Liderii UE 27 au aprobat acordul cu Marea Britanie privind Brexit-ul

În timp ce vorbea, Rogozin zâmbea superior şi ridica din umeri, remarcă dpa, care notează că teoriile conspiraţiei legate de aselenizarea americanilor sunt un lucru comun în Rusia.

Astronautul american Niel Armstrong a fost primul om care a păşit pe lună în iulie 1969, în plină ”cursă spaţială” în cadrul Războiului Rece dintre Statele Unite şi Uniunea Sovietică.

În anii ’70 ai secolului trecut, Uniunea Sovietică a renunţat la programul său spaţial, după ce patru rachete destinate să ajungă pe Lună au explodat.

Citește și : Juncker: Acordul privind Brexit-ul este cel mai bun acord posibil pentru Marea Britanie

Anul trecut, Rusia a fost de acord să coopereze cu NASA pentru a crea o staţie spaţială care să orbiteze Luna. Staţia, numită Deep Space Gateway, va fi construită după modelul actualei Staţii Spaţiale Internaţionale (ISS), care orbitează Pământul, a anunţat Roscosmos anul trecut.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.