Rusia vinde arme în India în valoare de 1,5 miliarde de dolari

Publicat:

Rusia şi-a adjudecat un nou contract important în domeniul livrărilor de arme către India, ţară căreia îi va furniza sisteme antiaeriene portabile în valoare de circa 1,5 miliarde de dolari, relatează marţi agenţiile de presă EFE şi RIA Novosti, citând surse bine informate din cadrul industriei de apărare ruse, după cum transmite şi agerpres.

Sistemul antiaerian portabil Igla a câştigat la licitaţia organizată în acest sens de India, a indicat RIA Novosti.


Citeşte şi: Un tren de navetişti a deraiat în Spania. Cel puţin un om a murit! – FOTO/VIDEO

Igla reprezintă un sistem de rachete sol-aer, fabricat de compania rusă NPO Maşinostroenia, având capacitatea de a doborî avioane şi elicoptere.

Postul de televiziune indian NDTV a transmis luni că Rosoboronexport, compania care gestionează vânzările de arme ruseşti în străinătate, a oferit cele mai favorabile condiţii în cadrul licitaţiei convocată de India pentru livrarea de sisteme antiaeriene portabile.

Societatea suedeză SAAB şi compania multinaţională europeană MBDA au participat de asemenea la această licitaţie, potrivit canalelor media citate.

Citeşte şi: 2 morţi şi 4 dispăruţi după ce o alunecare de teren a surpat un drum din Portugalia

La 5 octombrie, Rosoboronexport a semnat un contract cu India pentru furnizarea de sisteme antiaeriene S-400 cu rachete sol-aer, în valoare de peste cinci miliarde de dolari.

Anterior, Rusia şi India şi-au declarat intenţia de a asigura plata contractelor încheiate în domeniul cooperării militare în monedele lor naţionale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Filmul horror ‘Exorcism: Mântuirea’, cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe

Filmul horror 'Exorcism: Mântuirea', cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe Filmul horror „Exorcism: Mântuirea”, cu Russell Crowe în rolul principal,...

Sean ‘Diddy’ Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală

Sean 'Diddy' Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală Celebrul rapper Sean "Diddy" Combs se confruntă cu un alt caz de agresiune...

VIDEO – Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina

VIDEO - Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că desfăşoară exerciţii care...

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri”

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri” Prim-ministrul Dorin...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.