Rusia vrea ca acordul nuclear cu Iranul să rămână neschimbat

Publicat:

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov şi-a exprimat vineri speranţa că preşedintele SUA, Donald Trump, va lua o decizie ‘echilibrată’ cu privire la rămânerea sau retragerea ţării sale din acordul privind programul nuclear iranian, semnat în 2015 de Teheran şi marile puteri, transmite Reuters, potrivit agerpres.

”Este foarte important să păstrăm (acordul în) forma actuală şi, desigur, participarea Statelor Unite va fi un factor extrem de semnificativ în această privinţă”, a spus Lavrov, care se află într-o vizită în Kazahstan.


Citește și: Accident teribil în Rusia. 19 morți și mai mulți răniți, după ce un tren a lovit un autobuz

În urmă cu două săptămâni, preşedintele american Donald Trump a pus sub semnul întrebării acordul internaţional cu Teheranul asupra programului său nuclear şi a acuzat în acelaşi timp Iranul de colaborare cu Coreea de Nord.

Acordul semnat în 2015 de Iran, pe de o parte, şi SUA, Marea Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania, pe de altă parte, vizează respectarea caracterului strict civil şi paşnic al programului nuclear iranian, în schimbul ridicării graduale a sancţiunilor internaţionale impuse Teheranului.

După preluarea mandatului de preşedinte al SUA de către Donald Trump, Washingtonul şi-a multiplicat criticile la adresa acordului pe care actualul lider de la Casa Albă a promis să îl ‘rupă în bucăţi’.

La 15 octombrie, Trump trebuie să notifice Congresului SUA dacă Iranul îşi respectă angajamentele asumate în cadrul acordului nuclear. În cazul nerespectării obligaţiilor respective de către Teheran, Congresul va putea reintroduce sancţiuni.

Citește și: Un polițist american TRAGE într-un actor care filma o scenă de film – VIDEO

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O țestoasă a provocat întârzieri ale trenurilor în Anglia, după ce s-a urcat încet pe șine

O țestoasă a provocat întârzieri ale trenurilor în Anglia, după ce s-a urcat încet pe șine O țestoasă a provocat întârzieri ale trenurilor în Anglia,...

Un bărbat, rănit grav de un rechin pe coasta de est a Australiei

Un bărbat, rănit grav de un rechin pe coasta de est a Australiei Un bărbat a fost rănit grav marţi după ce a fost atacat...

Rechinii din apele de coastă ale Braziliei conțin urme de cocaină în organism

Rechinii din apele de coastă ale Braziliei conțin urme de cocaină în organism Rechinii din apele de coastă ale Braziliei conțin urme de cocaină în...

Cuplu găsit mort după ce a încercat să traverseze cu un iaht Atlanticul

Cuplu găsit mort după ce a încercat să traverseze cu un iaht Atlanticul Cadavrele unui cuplu care a pornit într-o călătorie cu iahtul peste Oceanul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.