Rusia vrea să ajute Germania în ancheta privind asasinarea unui cetăţean georgian

Publicat:

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, luni, la Paris, că ţara sa este dispusă să ajute Germania în ancheta privind uciderea unui georgian la Berlin, caz care a provocat o criză diplomatică odată cu expulzarea a doi membri ai ambasadei ruse, relatează AFP, potrivit agerpres.

Tornike K., ucis în august în centrul Berlinului, a fost ”un luptător, foarte crud şi sângeros”, a precizat preşedintele rus în faţa presei, după summitul în format Normandia privind relansarea procesului de pace în estul Ucrainei.


Citeşte şi: Incident ARMAT într-un spital din Cehia! Sunt morţi şi răniţi!

Vladimir Putin a menţionat că Moscova va expulza diplomaţi germani, un răspuns aşteptat, dar că nu este vorba de ”o criză” între cele două ţări. El a apreciat că ”nu este corect să fie expulzaţi diplomaţi care nu au nicio legătură” cu acest caz.

“Trebuie să găsim vinovaţii şi, cu cancelarul (Angela Merkel), vom face totul pentru a-i ajuta pe colegii noştri germani”, a adăugat el.

Citeşte şi: Alertă maximă în Chile: Un avion militar A DISPĂRUT de pe radar!

Pe 4 decembrie, Germania a anunţat că doi membri ai ambasadei ruse, căreia guvernul german îi reproşează că nu ”cooperează” în anchetă, urmau să părăsească ţara imediat.

Tornike K., cunoscut şi sub numele Zelimkhan Khangoshvili, a fost împuşcat de două ori în cap în luna august, în timp ce se îndrepta spre o moschee. El luptase alături de separatiştii anti-ruşi din Cecenia. Moscova a respins categoric implicarea statului rus în acest asasinat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Liderul Iranului dă ordin de luptă pentru lovirea directă a Israelului: ‘Vom răzbuna sângele vărsat’

Liderul Iranului dă ordin de luptă pentru lovirea directă a Israelului: 'Vom răzbuna sângele vărsat' Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a emis un...

Șcene șocante în România: Tânăr filmat de prieteni în timp ce se electrocutează pe un vagon de tren

Șcene șocante în România: Tânăr filmat de prieteni în timp ce se electrocutează pe un vagon de tren   Șcene șocante în România: Tânăr filmat de...

Moarte suspectă în Grecia! Român de 22 de ani, găsit mort în mare, pe o plajă din Thassos

Moarte suspectă în Grecia! Român de 22 de ani, găsit mort în mare, pe o plajă din Thassos Un român de 22 ani a fost...

Rusia şi Occidentul ar fi convenit asupra unui schimb major de deţinuţi (media americane)

Rusia şi Occidentul ar fi convenit asupra unui schimb major de deţinuţi (media americane) Kremlinul şi ţări occidentale s-au pus de acord asupra unui important...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.