X

Rusia vrea să ne arate că R. Moldova NU a ales calea corectă

Rusia vrea să ne arate că R. Moldova NU a ales calea corectă

Premiul „Timișoara pentru Valori Europene”, pe care l-a primit acum două săptămâni Maia Sandu, a isterizat Moscova. Maria Zaharova a calificat gestul drept o recunoaștere a „colonizării hibride române”. La rândul său, deputatul PAS Dorian Istratii a declarat că reacția de la Kremlin nu este decât o banală încercare de distragere a atenției cetățenilor de la șirul de reușite înregistrate de guvernare în procesul de aderare la UE.

Potrivit parlamentarului, cu fiecare pas cu care Moldova înaintează spre Uniunea Europeană, „Federația Rusă încearcă să lovească țara noastră și să demonstreze că aceasta nu a ales o cale corectă”, transmite jurnal.md. 

Rusia vrea să ne arate că R. Moldova NU a ales calea corectă

În ceea ce privește comentariile lansate de purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, care califica acum câteva zile premiul „Timișoara pentru Valori Europene”, conferit Maiei Sandu, drept o dovadă a „colonizării hibride a Republicii Moldova de către România”, Istratii a ținut să precizeze că situația în sine, alături de comentariile toxice venite de la Moscova, nu încearcă decât să distragă atenția de la succesele lăudabile înregistrate de Moldova în demersul început pentru aderarea la UE.

Citeşte şi: Prețul biletelor de avion a crescut de 2,3 ori – Stiripesurse.md

„În situația dată, care s-a creat cu acest premiu și, în general, ceea ce va urma este de a distrage atenția de la reușitele Republicii Moldova, fiindcă începerea negocierilor de aderare este un pas foarte important și, în bună parte, acest pas i se datorează și președintei Republicii Moldova, doamna Maia Sandu. Și tocmai de aceea se încearcă a distrage atenția de la aceste reușite”, a subliniat alesul poporului.

Rusia vrea să ne arate că R. Moldova NU a ales calea corectă

Potrivit deputatului, singurul scop urmărit de ruși este distragerea atenției cetățenilor Moldovei de la succesele pe care le-a bifat guvernarea în ceea ce privește procesul de aderare.

„Mai mult decât atât, noi suntem în așteptarea deciziei privind începerea screeningului pentru legislația noastră, pentru a vedea și a începe procesul de armonizare a legislației. Această decizie de începere a screeningului tot este una foarte importantă pentru noi, pe care o așteptăm în cel mai apropiat timp. Și desigur că acum se încearcă a distrage atenția de la aceste reușite. Acesta este scopul principal”, a conchis Dorian Istratii.

Tags: Dorian IstratiiMaia SanduMaria Zaharova
Știrile zilei