X

Rusia vrea să negocieze cu SUA un nou tratat nuclear

Rusia este pregătită să ia în considerare noi propuneri din partea Statelor Unite pentru a înlocui Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF) cu un nou pact nuclear, care să includă mai multe țări, a declarat joi Serghei Ryabkov, adjunct al ministrului de Externe rus, citat de Reuters, relatează și mediafax.

Ryabkov a anunțat în cadrul unei conferințe în Moscova că Statele Unite nu au transmis propuneri concrete pentru un nou pact.

Citește și: Trump se consideră ‘hărțuit’ de anchetele asupra legăturilor sale cu Rusia

Președintele rus Vladimir Putin a declarat sâmbătă că Rusia a suspendat Tratatul INF, după ce Statele Unite au anunțat că se vor retrage în șase luni din acord, în cazul în care Rusia nu începe să respecte prevederile incluse în acesta.

Președintele american Donald Trump a anunțat săptămâna trecută că ar dori organizarea unor negocieri pentru încheierea unui nou pact de control al armelor.

Citește și: Theresa May revine la Bruxelles cu variante de compromis pentru Brexit

Administrația de la Moscova a negat în repetate rânduri faptul că încalcă prevederile Tratatului INF. Putin a mai afirmat că Rusia va începe să dezvolte noi rachete, inclusiv supersonice.

Statele Unite încalcă de mulţi ani Tratatul INF, prin instalarea sistemelor balistice în România, a transmis sâmbătă Administraţia Vladimir Putin, afirmând că Washingtonul a amplasat şi arme atomice în ţări aliate în cadrul NATO.

Tags: Donald TrumpracheterusiaSerghei RyabkovSUATratatul forţelor nucleare intermediare (INF)Tratatul INF (Intermediate Nuclear Forces Treaty)Vladimir Putin
Categorii: Știrile zilei